Vestitul tractor românesc U 650 revine în producție într-o versiune modernizată, astfel că fermierii români îl vor putea achiziționa de pe piață. Anunțul a fost făcut de o companie fondată de fostul director al uzinelor de la Brașov, acolo unde s-a produs pentru prima dată tractorul-legendă.

Compania Tractorul U650 Brașov din Băicoi, controlată de omul de afaceri Titus Șerban, fostul director al uzinei Tractorul Brașov, va demara vânzările tractorului U650 pe piaţa locală, la 10 ani de la încetarea producţiei, la Brașov. Linia de asamblare a tractoarelor a fost mutată la Băicoi, iar licenţa pentru producţie a fost achiziţionată numai pentru Egipt, astfel încât tractorul putea fi comercializat doar pe piaţa egipteană.

Din vara acestui an vânzările vor fi reluate și pe piaţa locală, preţul unui tractor fiind de circa 16.000 de euro, potrivit firmei Total Gimpex, unul dintre primii dealeri care vor vinde tractorul. Acesta va fi din nou cel mai accesibil tractor de pe piaţa locală, va avea o putere de 65 CP și o cutie de viteze manuală cu zece trepte.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.365.