Congresul Mişcării Populare a votat, la sfârșitul săptămânii trecute, în unanimitate, moţiunea «România mea», condusă de Traian Băsescu, care a devenit astfel preşedinte al partidului.

Deputatul Eugen Tomac este preşedintele executiv al MP, fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu şi europarlamentarul, Siegfrid Mureşan sunt prim-vicepreşedinţi, iar Dorel Onaca este secretar general.

Moţiunea «România mea» a devenit programul partidului. Imnul Mişcării Populare este: „Iarba verde de acasă să mă rătăcesc prin lume nu mă lasă”.

„Vă asigur că am şi energie şi dorinţă să continăm procesele de modernizare a României. Am o sugestie, cei care în viaţa lor au fost alături de mine şi încă simt că vor să fie alături de mine să nu ezite, de oriunde s-ar afla să vină la Mişcarea Populară”, a spus, potrivit Mediafax, preşedintele Mişcării Populare, Traian Băsescu, exprimându-și speranţa ca formaţiunea pe care o conduce  să ajungă, de anul viitor, partid de guvernare.

Băsescu mai vrea ca MP să obţină rezultate bune la alegerile pentru consiliile locale, chiar dacă nu va câştiga mulţi primari, aceasta fiind şi premisa unui rezultat bun al scrutinului parlamentar din 2016.

„Mai sper că la alegerile locale chiar dacă nu vom câştiga foarte mulţi primari să avem rezultate bune la consiliile locale, ceea ce va fi un semnal  că avem potenţialul să  obţinem un rezultat bun la alegerile legislative din toamna anului viitor”, a spus Băsescu.

 

Blaga NU vrea colaborare!

Răspunzând unei întrebări a presei, copreşedintele PNL, Vasile Blaga a declarat că, ”deşi în politică nu trebuie să spui niciodată «niciodată»”, când vine vorba despre o colaborare cu PMP şi Traian Băsescu răspunsul este ”categoric «nu»”, transmite Mediafax.

”Deşi în politică nu trebuie să spui niciodată «niciodată», aici răspunsul e categoric «nu», când vine vorba de o colaborare cu PMP şi Traian Băsescu. În campania electorală, noi, după ce democratic l-am desemnat pe Iohannis candidat, îmi aduc aminte clar cum a spus domnul preşedinte – pentru că eu aşa îi voi spune cât voi trăi, pentru că mi-a fost preşedinte de partid şi preşedintele ţării: «Vasile, puteai să găseşti pe cineva mai bun»”. Probabil pe Ponta”, a spus Vasile Blaga.

 

Acesta a adăugat că este exclusă o eventuală colaborare cu Băsescu şi pentru că acesta, împreună cu Ponta, ar fi încercat, în campania electorală pentru prezidenţiale, să îl scoată ”din cursă” pe candidatul PNL, Klaus Iohannis.