Într-o emisiune televizată, președintele PMP a afirmat că este foarte aproape să-și depună candidatura la viitoarele alegeri parlamentare din 11 decembrie. Anunțul oficial, însă, va fi făcut după aflarea unui sondaj sociologic aflat în curs de realizare.

Băsescu a mai declarat că dorește să afle rezultatele pentru a vedea dacă această decizie este favorabilă partidului pe care-l conduce. „Foarte probabil voi candida, ceea ce nu înseamă că înainte de a anunţa public candidatura nu se va termina studiul sociologic pe care îl avem în lucru, să vedem dacă sunt util sau nu partidului. Partidul spune că aş fi util, dar eu vreau să mă conving şi ştiinţific. Pe de altă parte, experienţa pe care am acumulat-o poate fi utilă României”, a declarat Traian Băsescu.

 

Băsescu, plin de energie

„Încă am energie”, a motivat el, adăugând că deşi are o imagine erodată, posedă o experinţă „uriaşă” şi un grad de încredere în sondaje mai mare decât a liderilor liberali. Băsescu a admis că structurile PMP s-au îmbunătăţit după fuziunea cu UNPR şi a subliniat că alegerile din decembrie sunt despre lideri. El a mai adăugat că experiența pe care a acumulat-o poate fi utilă României „nu numai prin crearea unui partid, dar și printr-o activitate politică oficială”. La întrebarea dacă i-a fost afectată imaginea publică de disputele din ultima perioadă, Băsescu a răspuns afirmativ: „Categoric da, eu am fost în dispute publice extrem de dure de 12 ani. Nu sunt un politician nou, singurul meu contraargument poate fi: am o experiență uriașă, vreau să o folosesc în continuare”, a spus Băsescu.

 

Românii vor candidați cunoscuți

În privința înnoirii clasei politice și a apariției de noi figuri în politica românească, Băsescu este de părere că românii se îndreaptă mai mult către figurile cunoscute, decât către necunoscuți. „Am ținut cont de această poveste cu oameni noi, am scos oameni noi în 90% din localitățile unde am avut candidați. Păi oamenii noi, deși unii aveau organizații destul de puternice, au luat unu și două procente. Până la urmă, românii se îndreaptă către oameni măcar relativ cunoscuți”, a spus Băsescu.

 

PMP – un partid de centru-dreapta

 

În altă ordine de idei, președintele PMB a punctat că formațiunea politică este creștin-deomocrată, membră a PPE cu drepturi depline, „deci partid de centru-dreapta”. În privința numărului de ­semnături strânse de PMP până acum, Băsescu a spus că vineri seara erau 221.000 de semnături valide și încă 100.000 la verificare. „Să nu fie surprize, pentru că au fost liste care s-au trimis înapoi pentru că la CNP în loc să aibă opt cifre avea șapte. Operatorul greșise una”, a susținut Băsescu.