Marți, 27 august, pe strada Principală din satul Sintești, comuna Vidra, la nr. 193, a izbucnit un puternic incendiu, care, ulterior, a afectat alte două case aflate în vecinătate.

Sinistrul a izbucnit undeva în jurul orelor 20:30. „Eram în casă cu nevasta și cu fata mea și ne uitam la televizor. Dintr-o dată am văzut flăcări mari care cuprinseseră magazia din fața casei. Am sperat că nu vor ajunge la casă, dar bătea vântul și vâlvătaia mi-a cuprins toată gospodăria. Și a mea și a vecinului, Niculae Anton. Totul s-a făcut scrum. Am rămas doar cu ce am pe mine”, ne-a spus proprietarul imobilului unde a izbucnit incendiul, Gheorghe Oprea. Vecinul său, Niculae Anton, este foarte supărat. „I-am spus de atâtea ori să nu mai strângă atâtea fiare și deșeuri în magazia aia. Păi avea acolo bidoane cu vopsea, bidoane de plastic, televizoare vechi, carcase de frigider, motoare electrice, capace de wc, butelii, butoaie cu ulei ars, tot felul de fierătanii! Nu știu ce făcea cu ele. Tot ce găsea aduna acolo. Și un șurub dacă găsea îl lua. Tot ce vedeți acolo a strâns în ani și ani de zile”, se plânge nea Anton. 

Casa lui a fost distrusă în proporție de 80%. Fiica lui avea acolo și o sală cu jocuri electronice și masă de biliard. Norocul lor că, de dimineață, scoseseră aparatele ca să le înlocuiască. Dar masa de biliard, dozatorul de bere și expresorul s-au făcut scrum… Iar asigurarea lui nea Anton expirase pe 17 august și nu apucase să o mai reînnoiască. Afectată de flăcări a mai fost și casa lui Marin Cristea, dar în mai mică măsură. ISU Ilfov a intervenit cu 12 autospeciale. Lupta cu flăcările a durat până a doua zi la orele 7,00. Intervenția a fost, într-o oarecare măsură, îngreunată de faptul că în localitate nu există hidranți, iar autospecialele au trebuit să se deplaseze în altă parte pentru a se alimenta cu apă. A doua zi, la Sintești au sosit prefectul județului, Speranța Cliseru și primarul comunei Vidra, Florin Niculae. Ei au vizitat locul incendiului și au vorbit cu sinistrații, cărora le-au promis sprijin. Surprinzătoare a fost, însă, atitudinea lui Gheorghe Oprea. „I-am promis că voi trimite utilaje de la primărie ca să strângă toate deșeurile din curte și să le ducă la REMAT, să ia bani pe ele. A refuzat cu îndârjire. Mi-a spus că sunt ale lui, cum să le vândă? E clar că este ceva în neregulă cu omul ăsta”, ne-a spus primarul din Vidra.