Când se apropie perioada de vacanță, toată lumea devine nerăbdătoare. Fiecare își face calcule, se gândește la un program pe care să-l urmeze, la un confort minim acceptat.

Pentru al doilea an la rând, în perioada vacanţei de vară, CFR Călători şi MasterCard vin în ajutorul celor care își cumpără bilete online. Astfel, reducerile pentru bile-tele de vacanţă au un discount de 15% la biletele de tren cumpărate online cu cardurile MasterCard şi Maestro. 

Campania „Trenul înseamnă amintiri frumoase. Fă-ţi altele noi şi nu pierde timpul stând la coadă” se desfăşoară în perioada 1 iulie – 31 august 2012, pentru orice destinaţie din ţară. Astfel, clienţii care intră pe platforma www.cfrcalatori.ro şi achită valoarea biletului cu orice card MasterCard sau Maestro, beneficiază automat de o reducere de 15% din preţul de la casa de bilete, din care: 10% oferită de MasterCard, iar 5% este discountul CFR Călători, valabil pentru toate plăţile online. Discountul de 15% se adaugă eventualelor reduceri suplimentare, precum ce­le acordate studenţilor sau elevilor, cele de minigrup sau cele pentru biletele dus-întors.

Discountul de 15% se acordă indiferent de banca emitentă a cardului, de valoarea iniţială a biletului sau de destinaţia din ţară. Reducerea suplimentară pentru plata cu cardurile MasterCard şi Maestro nu poate depăşi 600 de lei/tranzacţie. 

Pentru a putea beneficia de oferta valabilă pentru cardurile MasterCard şi Maestro, clienţii trebuie să se înregistreze pe site-ul www.cfrcalatori.ro. Ei trebuie să com-pleteze toţi paşii indicaţi pe platformă, să aleagă destinaţia unde vor să ajungă şi să finalizeze plata. După ce tranzacţia este confirmată, clientul primeşte pe e-mail vari-anta electronică a biletului de tren, care nu trebuie obligatoriu tipărită, identificarea având loc pe baza buletinului sau a ID ului de bilet.