Corbeanca

Iureşul în care trăim ne opreşte câteodată, fără voia noastră, de la socializare şi, de multe ori, se întâmplă adevărate drame chiar lângă casa noastră, fie ea pe pământ sau la etaj. O asemenea întâmplare tristă s-a întâmplat şi la Corbeanca şi Anca Duma, sensibilă,  a simţit nevoia să schimbe ceva în comunitate, odată cu plecarea singuratică la cele sfinte a unei vecine. Întâmplare despre care nimeni nu a ştiut nimic.

Târg de socializare

Motivul cel mai bun pe care Anca Duma l-a găsit pentru a-i scoate pe vecini din propriile curţi şi a-i determina să-şi întindă mâinile a fost un târg de obiecte vintage (adică, obiecte care au, de regulă, circa 30 de ani vechime) sau altele noi, cosmetice, ţesături  sau îmbrăcăminte, produse de bijutieri şi designeri români, dar şi vinuri sau brânzeturi.  Toţi au fost invitaţi să se alăture „Bazarului de toamnă” (Autumn Bazaar) timp de două zile, sâmbătă şi duminică, 20-21 septembrie. Desigur, marea majoritate a celor care au aceste societăţi sunt şi locuitori ai comunei Corbeanca, căci aceasta a fost ideea.

„Desigur, începutul a fost timid, adică să mergem din casă în casă şi să invităm oamenii, dar, iată, ce vedeţi aici pe terasa de la Paradisul Verde este cea mai bună dovadă că mesajul a fost înţeles. Şi eu am adus câte ceva de la mine, câteva borcane de dulceaţă făcute în casă sau obiecte pe care le am în colecţia mea. Ideea noastră se adresează tuturor celor din Corbeanca, nu există nicio îngrădire” spune Anca Duma. Ce-i drept, pe măsură ce trecea timpul, spaţiul pus la dispoziţie se făcea tot mai mic pentru că vestea bună se răspândeşte repede.