Tunurile de pe ultima sută de metri: Ion Stoica construieşte clădirea A.D.P. Buftea, deşi A.D.P. nu mai există! Radu Titus Marinescu contrasemnează.Consilierii vo-tează. Fraierii se uită de după garduri.
Deşi A.D.P. Buftea, practic nu mai există, activitatea şi utilajele acesteia fiind preluate de cele două societăţi ale Consiliului Local Buftea: SC Admin Cons SRL şi SC General Serv SA, iată că primarul în exerciţiu, susţinut de viceprimar şi de Consiliul Local Buftea,  s-au gândit că n-ar fi rău dacă ar construi o clădire de 1.046 metri pă-traţi care să adăpostească… ADP-ul!  Cel puţin asta confirmă anunţul de invitaţie la participare licitaţie electronică (SEAP), cu nr. 323674/06.04.2012. Şi cum nici măcar muncitorii nu mai aparţin de A.D.P., ei fiind preluaţi de cele două societăţi de spălare a banului public sub o formă cât mai apropiată de cea legală, e lesne de înţeles de unde vine întrebarea: cui îi foloseşte noua clădire?
Clădirea, care se vrea pe două niveluri, parter plus etaj, va avea destinaţia de birouri, şi va fi situată în incinta sediului actual A.D.P, strada Ştirbei Vodă nr.55 A, cu următoarele caracteristici: Suprafaţă teren – 14.398 mp. Suprafaţă construită totală  1.046 mp. Supra­faţă  desfasurată totală  1.368 mp. Suprafaţă spa­ţiu verde 11.737 mp. Suprafaţă alei pietonale -855 mp. Suprafaţă parcări -760 mp. POT propus=7%. CUT propus=0, 09. O ditamai clădirea!
Un alt aspect interesant este că deşi intenţia primăriei Buftea este depusă în S.E.A.P., în dreptul modalităţii de desfăşurare, deşi scrie clar că oferta cea mai ieftină va câştiga, nu se va organiza o licitaţie electronică propriu-zisă.
Valoarea estimată a contractului se ridică la 460.000 lei, adică un pic peste 106.000 Euro. Ce mai contează 100.000 Euro, când pe autobuze ai dat 500.000 Euro, când le subvenţionezi cu 150.000 Euro anual, când anumiţi “băieţi deştepţi” aciuaţi pe lângă cei doi edili încasează 150.000 Euro pentru câteva zile de deszăpezire,cand dai 100.000 euro pentru scopirea cainilor si ei se inmultesc parca le ai dat viagra, când dai 80.000 euro pe un gard de școală, când aloci 12 miliarde (lei vechi) anual echipei de fotbal să mănânce și Sorin și Mande că e criză? E drept că e criză, că lumea se confruntă cu bugete de austeritate, că alţii n-au după ce bea apă, dar astea-s poveşti pentru cei afectaţi, pentru că la primăria Buftea curge lapte cu miere şi cei care trebuie, mănâncă bine.
Însă asta este doar varianta pentru fraieri. Cei care citesc printre rânduri, sau cei care primesc informaţii complete, aşa cum suntem noi, cei de la Jurnalul de Ilfov, vă pot spune că de fapt cei 106.000 Euro sunt numai pentru studiul de fezabilitate şi proiect. În rest, aşa cum a fost redactată oferta, este făcută pentru a-i alunga pe toţi constructorii cu mintea la cap. În schimb, „băieţii deştepţi” s-au înscris la licitaţie şi primesc lămuririle oficiale ulterioare, care arată că de fapt este vorba despre o lucrătură cusută cu aţă albă, un fel de praf în ochii fraierilor.
Conform unui răspuns oficial trimis de Viorica Dumitrache, Şef Serviciu de Achiziţii din cadrul primăriei Buftea, „Procedura de achiziţie şi de ofertare se face pe baza unui studiu de fezabilitate, care prevede două etape de execuţie. Îm urma proiectului tehnic şi al detaliilor de exxecuţie oferite de către antreprenor precum şi al soluţii-lor tehnice propuse şi adoptate de către acesta, se vor stabili variantele finale de execuţie, pe baza unui proiect elaborat de către antreprenor, sau de o firmă de proiec-tare în colaborare cu antreprenorul.” Mai departe, aceeaşi doamnă şef de achiziţii, dă o altă lămurire:    „construcţia este planificată a se construi în două etape iar canti-tăţile de lucrări sunt pentru ambele etape, valoare este pentru faza 1 (care constituie şi obiectul procedurii de achiziţie).
Deci, aşa cum bănuiam, o construcţie efectuată cu numai 460.000 lei este prea simplă şi prea ieftină pentru a se încadra în epoca Stoica-Marinescu şi nu dă bine la „cinstea obrazului”. Este nevoie de mult mai mulţi bani pentru o clădire de care oricum Buftea nu are nevoie! 106.000 Euro proiectul, că intrăm în campania electorală şi mai vedem ce iese şi de la construcţie.