Inițiativă legislativă a UDMR

UDMR a anunțat că va depune un proiect de lege, în actuala sesiune parlamentară, prin care va propune reducerea TVA la 9%, pentru facturile de întreţinere şi utilităţi – apă caldă, gaz, electricitate, încălzire. Scopul declarat al inițiativei este acela de a ajuta familiile să trăiască mai bine.

 Propunerea de reducere a TVA la 9% la facturile de întreţinere se regăseşte într-un document privind politica familială a UDMR, adoptat, sâmbătă, de Congresul Uniunii, care include mai multe măsuri care să ajute familiile, în special cele cu mai mulţi copii, indiferent dacă sunt româneşti sau maghiare.

 Banii se vor regăsi în consum

 

 „(…) Cei care au mai mulţi copii consumă mai mult şi au nevoie să fie ajutaţi şi din acest punct de vedere. Aceşti bani nu se pierd, se vor regăsi în consum, în altă parte. Scăzând cheltuielile de întreţinere, banii rămaşi ai unei familii se vor cheltui în altă parte. Statul nu va pierde din reducerea TVA, iar familiile vor putea să trăiască mai bine. Când UDMR realizează un asemenea proiect, acesta vizează, în ansamblu, toate familiile din România, nu se poate realiza o astfel de politică doar pentru familiile maghiare. (…) De exemplu, propun un abonament la teatru, gratuit, începând cu al treilea copil al unei familii, iar un abonament gratuit similar să fie pentru transportul public sau pentru programele unor cluburi sportive susţinute de administraţiile publice locale sau de către stat. Mai propun o reducere graduală de impozit, în funcţie de numărul copiilor pentru cei care au mai mulţi. O altă măsură ar fi acordarea unor facilităţi de către stat, la cumpărarea unei maşini care să transporte o familie cu mai mulţi copii”, a spus deputatul UDMR. El speră ca acest proiect să fie sprijinit şi de parlamentarii altor formaţiuni politice.