Numeroși invitați de seamă au venit la Centrul Cultural Buftea să omagieze doamnele și domnișoarele din oraș, cu ocazia Zilei de 8 Martie, în cadrul unui spectacol extraordinar, care a încălzit sufletele și le-a făcut pe sărbătorite să se relaxeze, să se bucure de muzică, dansuri și poezie, să poată uita, măcar o oră sau două, de problemele zilnice.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 591, ediția print

”Este o tradiție, pe care o respectăm cu ocazia Zilei Inter­na­ționale a Femeii dar, din păcate, a fost întreruptă acum doi ani, când am avut ultimul mare eveniment deosebit de 8 martie. Acum, s-au pregătit copiii, tarafuri, poezii, cântece, dansuri, așa cum sunteți obișnuiți să vedeți la Buftea. Doamnele și domnișoarele sunt primite cu câte un fir de trandafir și urarea să aibă o primăvară frumoasă ca ele”, ne-a declarat viceprimarul Alexandru Vaida, care, de altfel, a stat la intrarea în Centrul Cultural, pentru a le întâmpina pe invitate. Ca de obicei, amfitrionulul evenimentului a fost tenorul Robert Nagy, director al Centrului Cultural Buftea. Acesta a rugat participanții, la începutul spectacolului, să țină un scurt moment de reculegere, pentru victimele războiului din Ucraina. Mai apoi, în același context, a dorit să mulțumească în numele Primăriei Buftea și al primarului Gheorghe Pistol, tuturor celor care ajută. ”Mulțumim persoanelor fizice, firmelor, instituțiilor, care pun umărul la sprijinirea acestor oameni care sunt în nevoie și care nu au nicio vină”, a spus Robert Nagy. 

Surpriza serii a venit din partea primarului Gheorghe Pistol

Spectacolul a început cu Anas­tasia Tudorache, care a recitat pe un fundal muzical, ”Cântecul femeiesc” al lui Adrian Păunescu, acompaniată la pian de Mărioara Marcu, profesoara Atelierului de pian din Buftea. Prin amabilitatea Centrului Județean pentru Cultură Ilfov, publicul s-a reîntâlnit apoi cu Taraful Ilfovului, al cărui dirijor este Cornel Turcitu, iar solistă vocală a fost Ingrid Boengiu, câștigătoare a concursului Vedeta Populară, din 2021. Evenimentul a continuat cu Grupul vocal Noua Generație, cu o melodie din repertoriul Andrei, după care, au urcat pe scenă Lucky Girls de la Palatul Copiilor și îndrăgita trupă Honey Dance Studio, adică studioul de dans al Lilianei Soare, care este fostă campioană națională la gimnastică ritmică. Evident, de la un eveniment în cinstea femeilor nu putea lipsi Ansamblul artistic Doina Ilfovului, care a bucurat invitatele cu numeroase dansuri tradiționale, care au transmis publicului forță și bucurie. Surpriza serii a venit din partea primarului Gheroghe Pistol, în persoana unui invitat special, mult îndrăgit de doamnele și domnișoarele din Buftea: Daniel Turică. Artistul a spus că este o bucurie și onoare să fie pe 8 martie la Buftea și le-a urat o primăvară frumoasă, să fie iubite, apreciate, înțelese. ”Să ne rugăm de pace și de sănătate, că de restul ne ajută bunul Dumnezeu”, a spus Daniel Turică.