Pe 20 aprilie a fost organizat, la Centrul Cultural Cornetu, cu sprijinul Primăriei comunei Cornetu, de către cursanţii Centrului, concertul aniversar al primului an de funcţionare a instituţiei.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 449, ediția print

Debutul spectacolului a aparţinut Coralei “Corneţenii”, înființată în noiembrie 2017, prin grija și binecuvântarea preoților Florian Stan și Daniel Tudose, din parohia Cornetu. Din februarie 2018, după înființarea Centrul Cultural Cornetu, și-a mutat sediul și s-a revigorat, ajungând la peste 50 de copii, începând de la grupa mică până la clasa a VI-a. În decursul anului 2018, ”Corneţenii” au participat la numeroase spectacole și concerte, iar din 2019 au început să apară şi primele premii importante. Acompaniamentul formației este asigurat la pian de prof. Ștefan Ciobanu, iar de înființarea, managementul și conducerea muzicală a acestei corale se ocupă directorul Centrului Cultural Cornetu, colonel (r) prof. Marius Crucianu. Au urmat, pe rând, formația de dans modern-balet a Centrului Cultural Cornetu, înființată de doar șase luni, sub directa îndrumare a coregrafului Olimpia Cheța, Elena Antonia Bordeianu, cu un recital la pian sau formația de dansuri populare a Centrului Cultural, care, şi-a început repetiţiile, în componenţa de acum, de doar trei luni. Erica Pocora, o steluţă de doar șase ani și jumătate, nu a lipsit de la spectacol, iar grupa de chitară, coordonată de prof. Marius Crucianu, a întors publicul în timp şi l-a încântat cu muzica folk. A urmat un alt dans, şi un alt copil foarte talentat și muncitor, interpreta Giulia Hoporteanu. Din nou dans, de data aceasta al grupei mari de modern-balet, după care s-a luat o scurtă pauză. Însă nu înainte de … teatru. Artiştii “Atelierului de teatru” al Centrului Cultural Cornetu, coordonat de actriţele Antonia Din și Monica Davidescu, au interpretat “Prostia omenească”, povestire de Ion Creangă.

 Oaspeţi talentaţi

Partea a II-a a concertului aniversar a aparţinut invitaţilor, veniţi din centrele de cultură ilfovene din Bragadiru, Buftea, Clinceni şi Moara Vlăsiei, din cele două colegii naţionale de muzică și artă din București – “George Enescu” şi “Dinu Lipatti” sau de la Asociația Culturală ”Bucuriile Muzicii”. Nu au lipsit percuţioniştii de la “Adorno”, invitaţii Andrei Daniel Cosma, Giulia Morar, Ștefan Viorel Nistor, Iancu David Andrei, Carina Tănase-Ene, actriţa Diana Radu-Stan și cursanții Casei de Cultură ”Mihai Eminescu”, Bragadiru, ”Vintage Band-Cornetu” şi Aurelian Temişan, precum şi ansamblul de dansuri ”Doina Ilfovului”, al Centrului Cultural Buftea sau grupul vocal “Zestrea Ilfoveană”, de la Casa de Cultură Clinceni.