Un nou parc va fi amenajat în comuna Ştefăneştii de Jos

Cetățeniii comunei Ștefăneștii de Jos vor avea la dispoziție, în curând, un nou parc, care va fi amplasat pe strada Gladiolelor la nr. 1 Bis și va avea suprafața de 494 metri pătrați. Cei mici, evident, se vor putea bucura de un spațiu de joacă nou-nouț, care să îi introducă, într-un mod cât mai distractiv și în același timp sigur, în minunata lumea a copilăriei.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 611

Noul parc al comunei Ștefăneștii de Jos a fost proiectat cu diverse elemente moderne și care să îi ofere calitatea de spațiu de relaxare european. Și, trebuie remarcat faptul că s-a luat în calcul și pentru acest spațiu de relaxare, importanța colectării selective a gunoiului și a mobilității urbane. ”În interiorul parcului, vor fi amplasate coșuri pentru colectarea selectivă a deșeurilor menajere și totodată, în afara amplasamentului parcului, pentru diminuarea emisiilor nocive cu efect asupra gazelor de seră și încurajarea mobilității urbane cu alte mijloace decât autovehicule, se va monta un rastel pentru parcarea bicicletelor”, după cum ­ne-a declarat primarul interimar Mircea Gheorghiță.

Edilul ne-a mai spus că parcul va fi dotat și cu sistem de supraveghere video în vederea eliminării vandalismului. Un alt element important de amenajare a noului spațiu de relaxare din Ștefăneștii de Jos constă în faptul că amplasamentul va fi împrejmuit, tot pentru eliminarea riscului de vandalism, având o înălțime a împrejmuirii de 2 metri.

După cum a mai precizat primarul interimar al comunei Ștefăneștii de Jos, în parc se vor amenaja alei pietonale, realizate din pavaj, spații verzi, precum și spații de joacă pentru copii.

”Sistemul de iluminat este prevăzut a fi realizat cu stâlpi de iluminat în sistemul OFF-GRID, având o putere de 200W, nefiind necesară alimentarea cu energie electrică din rețeaua națională”, ne-a explicat Mircea Gheorghiță.

Spațiul verde propus prevede însămânțarea gazonului, protecții perimetrale cu gard viu și plantare de arbori.

”Totodată, spațiul verde va fi irigat ­printr-un sistem automat cu rolul de a menține umiditatea optimă a spațiilor verzi, arborilor plantați și arbuștilor care completează amenajarea propusă”, a precizat edilul.

Amenajarea spațiilor de joacă ține cont de toate cerințele unui spațiu modern

O atenție deosebită este acordată copiilor prin amenajarea spațiului de joacă. Astfel, acesta va fi amenajat pe o suprafață antitraumă cu grosimea de 5 cm, o suprafață pe care se vor desena forme geometrice și desene cu rol estetic și educativ.

Spațiul de joacă amplasat pe suprafața antitraumă va fi dotat cu un turn tematic, care va cuprinde mai multe turnuri interconectate și 4 tobogane. Copiii vor avea, de asemenea, la dipoziție un leagăn dublu, balansoare tip căluț cu arc, cu diferite forme, dar și un balansoar cu 2 locuri și sistem de absorbție a șocurilor, cât și un carusel circular.

Evident că parcul va fi prevăzut cu bănci pentru odihnă, astfel încât, orice persoană să se poată relaxa după plimbare, sau pur și simplu, părinții ori bunicii să își poată supraveghea în tihnă copiii la joacă.