În ședința ordinară a Consiliului Județean Ilfov din 28 februarie, printre alte subiecte de interes județean discutate și aprobate, a fost și acela al alegerii noului vicepreședinte al CJI care să-l înlocuiască pe vicepreședintele Mihai Barbu.

Președintele Consiliului Județean, Marian Petrache a expus, foarte scurt și la obiect, motivele acestei înlocuiri: ”Partidul Social Democrat prin președintele Gabriela Firea m-a anunțat că domnul Mihai Barbu a fost exclus din PSD. Pe cale de consecință, pierzându și calitatea de consilier ju­dețean, își pierde și cali­tatea de vicepreședinte al CJI. Conform legii, noi trebuie să luăm act. Dar, mă simt dator să fac următoarea precizare: e o decizie internă a PSD pe care o respect. În același timp, având în vedere că am fost în campania electorală locală, vreau să vă spun că m-am înțeles foarte bine cu toată lumea, inclusiv cu Mihai Barbu. E problema lor internă, mai mult nu am ce să comentez. ”.

Prezent la discuție, Mihai Barbu a precizat că: ” Eu nu vreau să co­mentez, vreau să vă mulțumesc pentru că mi ați dat ocazia să ocup acest scaun pentru câteva luni de zile. Eu am început în vara lui 2009 o campanie pentru a ajunge primar la Voluntari. După cum știți, s-a hotărât să candideze altcineva, nu eu. Eu asta mi-am dorit, asta îmi doresc și acum, să fiu primar la Voluntari. Eu nu am plecat de la PSD, ci am fost exclus. Este prima decizie, cu nr.1, luată exact în ziua în care a fost ales noul președinte PSD. Nu vreau să comentez, eu doar am vrut să vă informez chiar eu. Dar, cu toate că este complet nestatutar, ce mai contează statutul în asemenea situații când orgoliile sunt atât de ­mari? Mulțumesc colegilor din Consiliul Județean Ilfov pentru perioada în care am lucrat împreună și voi continua sa lupt pentru a deveni primar al orașului Voluntari.”

Sebastian Geantă a fost ales cu 24 de voturi pentru, o abținere și un vot împotrivă din totalul celor 26 de voturi adunate în urnă și astfel, președintele CJI își va pu-tea continua munca alături de cei doi vicepreședinți, Cristina Manicea și Sebastian Geantă.