… și de nimic! La Victor Ponta mă refer. Cum poți cataloga altfel un astfel de specimen uman, având în vedere comportamentul, grețos la propriu, al celui mai parșiv premier pe care l-a avut România? Iar ultimele trei săptămâni au fost de-a dreptul de necrezut. Ele au culminat cu decizia de a demisiona din funcția de președinte al PSD, pentru că, vezi Doamne, acuzațiile care i le aduce DNA afectează imaginea partidului. Din data de 5 iunie, când procurorii anticorupție au formulat respectivele acuzații, până pe 12 iulie, când și-a dat demisia pe Facebook, domnul Ponta nu a realizat acest lucru. La chestia cu „afectarea imaginii”, mă refer. Dar decizia dumnealui mă stupefiază, chiar dacă m-am obișnuit cu multiplele personalități care hălăduiesc în Victor Ponta. Adică, ca (sic!) președinte al PSD prejudiciază imaginea partidului, dar ca premier, nu se întâmplă același lucru cu imaginea României!? Bag seama că pentru Victor-pașa este mai important partidul decât țara care i-a încredințat frâiele Executivului! In-cre-di-bil!!! Deși, eu cred că a luat această hotărâre ca urmare a presiunilor din partea mahărilor din PSD, care acum joacă scena stupefacției și pretind că nu se așteptau la o asemenea decizie. Un teatru ieftin, menit a masca nemulțumirile intestine și de a clama unitatea de monolit în jurul conducătorului iubit. Există, însă, semnale că pesediștii sunt pregătiți pentru ce-i mai rău. Altfel cum poți interpreta cuvintele guru-lui coordonator Dragnea, care le-a spus social democraților din fieful său, Alexandria, că s-ar putea ca, la toamnă, să avem parte de alegeri anticipate? Este de netăgăduit că domnia lui Ponta Turcitul este pe făraș! Mascarada cu unitatea de monolit și păstrarea lui Ponta la conducerea Guvernului pornește de la faptul că PSD este într-o penurie gravă de lideri, iar social democrații nu au un înlocuitor corespunzător pentru acesta.

Mai mult, Ponta a dat cu mucii în fasole și în chestiunea salariilor demnitarilor. Nu cred că premierul interimar Oprea, ministrul Muncii Rovana Plumb și ministrul de Finanțe Teodorovici au semnat ordonanța de capul lor. Aici mai avem o dovadă de parșivenie a individului. Ce și-a zis el? Vin din Turcia și mă opun creșterii salariilor, dând dovadă că sunt un adevărat cavaler al dreptății sociale. Cred că celor trei colegi ai săi nu le-a picat deloc bine această atitudine. Mai mult, a încercat să împuște doi iepuri dintr-o lovitură, arătând către Iohannis care a susținut ordonanța, afirmând că nu a discutat problema cu președintele. O minciună cât Himalaya, pe care a demontat-o consilierul prezidențial Dan Mihalache. El a declarat că nu ar vrea să-l confrunte pe Ponta cu minciuna cea gogonată, făcând publice e-mail-urile în care premierul susținea cu ardoare această mărire salarială. Încă o dovadă că Băsescu a avut dreptate când a afirmat că, „Ponta minte cum respiră”.

 

În aceste condiții, nu poți să nu te întrebi ce mai caută acest om de nimic în fruntea Guvernului României. Un specimen uman demn de disprețuit, care pătează cu acțiunile și declarațiile lui imaginea întregii Românii și care demonstrează că onoarea este o noțiune inexistentă pentru el.