Garanţie la candidaturi de 3.500 lei

Autoritatea Electorală Permanentă – AEP informează că, în vederea desfăşurării în bune condiţii a alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat din anul 2012, este titulara unui cont colector special, nepurtător de dobândă, numit „Cont Colector AEP Alegeri Parlamentare”, deschis la CEC Bank. Valoarea depozitului pentru fiecare candidat este de 5 salarii minime brute pe ţară. Potrivit Hotărârii Guvernului nr. 1225/2011 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, începând cu data de 1 ianuarie 2012, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată a fost stabilit la 700 lei lunar. Prin urmare, valoarea depozitului pentru fiecare candidat la alegerile parlamentare din anul 2012 este de 3.500 de lei, precizează AEP.

În acest cont, candidaţii şi/sau partidele politice vor depune, la orice agenţie CEC Bank din ţară, sumele, în numerar sau prin virament, reprezentând garanţiile la depunerea candidaturilor, prevăzute de art. 29, alin. (5) din Legea 35/2008.

Depozitul se restituie în termen de 14 zile lucrătoare de la data rămânerii definitive a rezultatelor alegerilor organizate în circumscripţia electorală, numai partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale, organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, care obţin un număr de voturi egal cu cel puţin 2% din voturile valabil exprimate la nivel naţional. Depozitul se restituie şi organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, altele decât cele care ating pragul electoral, care obţin un mandat de deputat din partea acestor organizaţii în condiţiile prezentului titlu. Depozitul se restituie şi candidaţilor independenţi care obţin cel puţin 20% din voturile valabil exprimate în colegiul uninominal în care au candidat. Sumele care nu se restituie se fac venit la bugetul de stat.

 Alianţele şi partidele şi-au depus listele de candidaţi pentru locurile parlamentare alocate judeţului Ilfov. 

 

Colegiul Uninominal 1

Deputați

Stroe Radu (USL)

Nagy Szabolcs (UDMR)

Bogaciu Ion (ARD)

Catana Dumitru(PP-DD)

Davițoiu George Sorin (PP)

Ghețu George(PRM)


Senatori

Firea Gabriela(USL)

Fodor Iozsef-Pal(UDMR)

Tudorache Irinel Gabriela(ARD)

Enache Vicențiu-Marianini(PP-DD)

Caraș Costel(PP)

Mihai Nelu(PRM)Colegiul Uninominal 2

Deputați

Peia Ninel (USL)

Kolcsey Norbert(UDMR)

Marin Mircea(ARD)

Dumitru Cătălin(PP-DD)

Drăghici George(PP)

Murea Sorina(PRM)


Senatori

Nasta Nicolae(USL)

Vajna Laszlo(UDMR)

Sandru Mihaela Ioana(ARD)

Constantinescu Gabriel(PP-DD)

Alexe Ion(PP)


Colegiul Uninominal 3

Deputați

Thuma Hubert Petru Ștefan(USL)

Veres Norbert- Andrei(UDMR)

Voinea Mircea(ARD)

Burlacu Ștefan(PP-DD)

Moise Ionel(PP)

Ivanovici Constantin(PRM)


Colegiul Uninominal 4

Deputați

Hellvig Eduard-Raul (USL)

Tasnadi Ștefan(UDMR)

Covaci Florin Răducu(ARD)

Piha George(PP-DD)

Prunescu- Niță Ion(PP)