Președintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat că, în cadrul partidului, sunt analizate două variante pentru viitoarele alegeri: o alianţă cu PSD, existând în acest sens o propunere de protocol din partea social-democraţilor, şi participarea pe liste proprii. 

În privința celei de-a doua variante, liderul ­UNPR a susținut că aceasta reprezintă un curent „destul de îndrăzneţ”, care devine „tot mai puternic”. „Sunt două curente în momentul de faţă: avem o propunere din partea PSD să facem o alianţă pentru viitoarele alegeri locale şi generale şi avem un curent, cred eu destul de îndrăzneţ în partid, care vor să mergem singuri”, a spus Oprea, sâmbătă, într-o emisiune  TV. Deocamdată, Oprea a susținut că nu vrea să se antepronunțe în privința celor două variante, pentru că dorește să se consulte, în prealabil, cu ceilalți colegi din partid. El a mai precizat că se va lua o decizie la momentul oportun, considerând că susținătorii variantei a doua  sunt „puţin prea optimişti, prea îndrăzneţi”.

În ceea ce priveşte viitoarele alegeri locale, Gabriel Oprea a menţionat că UNPR speră să recâştige primăriile pe care le conduce, în jur de 100, dintre care cinci mari primării – Sectorul 2, Drobeta Turnu Severin, Călăraşi, Galaţi, Baia Mare -, dar să câştige şi altele.