Update

Primăria Afumați face tot posibilul ca să evite apariția cazurilor de COVID-19, pe raza localității sale. Astfel, de la începutul acestei luni, autoritatea locală pune la dispoziția cetățenilor tot ce este necesar pentru a-și putea plăti taxele și impozitele prin card bancar. 

 

„Începând cu data de 01 aprilie 2020 contribuabilii, persoane fizice și juridice, au posibilitatea de a plăti impozitele și taxele locale folosind cardul bancar, la casieria Serviciului Impozite și Taxe locale. În acest sens, Primăria Afumați pune la dispoziție un terminal electronic pentru derularea tranzacțiilor prin intermediul cardurilor (P.O.S.). Pentru plățile cu cardul bancar la casieria Serviciului Impozite și Taxe nu se plătește comision! În curând plata impozitelor și taxelor aferente bugetului local se va putea face și online, prin intermediul platformei “GHISEUL.RO”, procedurile pentru integrarea cu Sistemul Național de Plăți Electronice fiind deja demarate! Aceste servicii fac parte din măsurile aprobate la nivelul comunei Afumați împotriva răspândirii noului conoravirus (COVID-19 SARS-CoV-2), scopul fiind acela de a folosi cât mai puțin banii cash ce pot reprezenta o modalitate de transmitere a bolii”, spune primarul Gabriel Dumănică. 

 

  • Cort pentru triajul pacienților și lămpi UV în instituțiile publice

Ce măsuri de urgență a mai luat Primăria Afumați pentru protecția localnicilor în plină pandemie

În vederea reducerii riscului de contaminare cu noul coronavirus, pe toată perioada stării de urgență, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Afumați, condus de primarul Gabriel Dumănică, se reunește ori de câte ori este nevoie pentru a institui noi măsuri menite să protejeze localnicii de temutul virus.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.494

“La întrunirile Comitetului participă reprezentanți ai tuturor instituțiilor locale. Din acest Comitet fac parte: directorul școlii, prof. Izabella Pena, șeful Poliției Locale, Viorel Pascu, șeful postului de poliție MAI, Dănuț Camburu, dr. Dorin Dogăreci, medic de familie, dr. veterinar Ina Cristina Dragomir, pr. Florin Ionică, parohul Parohiei Afumați II, administratorul SC Apă Canalizare, Viorel Chiurciu, reprezentantul SC Agroindaf, Claudiu Davițoiu, Francisc Crâșmaru din partea societății Supercom și angajați ale celor mai importante compartimente ale Primăriei Afumați. În ședințele pe care le-am avut până acum, am luat mai multe decizii pe care le-am și pus în aplicare. În curtea dispensarului s-a montat un cort care are toate dotările necesare pentru triajul pacienților, astfel încât un potențial purtător al virusului să nu ia contact cu ceilalți pacienți. Avem în izolare, la domiciliu, persoane venite din Spania, Anglia, Germania și Italia, dar nu avem niciun caz confirmat. Am închis toate parcurile și spațiile verzi, am asigurat dezinfectarea tuturor instituțiilor publice și am comandat achiziționarea unor lămpi mobile și fixe, cu raze ultraviolete pentru școli și imobilele primăriei în care vin cei mai mulți oameni. Aceste lămpi vor putea fi folosite și în anii următori pentru dezinfectarea în cazul gripelor sezoniere. Vom demara și o amplă acțiune de dezinfectare a trotuarelor și carosabilului, cu utilaje speciale care folosesc soluții dezinfectante”, ne-a spus Gabriel Dumănică, primarul comunei Afumați.

Tot printr-o hotărâre a Comitetului Local pentru Situații de Urgență, a fost aprobată și asigurarea hranei în cazul persoanelor cu vârste peste 65 de ani care nu pot ieși din casă pentru că sunt cele mai vulnerabile în fața COVID-19. “Solicităm Direcției de Sănătate Publică Ilfov să-și actualizeze informațiile transmise de Primăria Afumați, Poliția Locală și MAI. Noi încercăm să venim în întâmpinarea nevoilor lor cu apă și alimente, dar înscrierea ar trebui să se facă în aceeași zi în care sunt transmise procesele verbale. Localnicii care au nevoie de informații legate de măsurile de izolare și carantinare pot discuta direct cu reprezentanții DSP, sunând la tel. 021/224.45.96 sau prin poșta electronică, la adresa ilfovdsp@yahoo.com. La rândul său, Primăria Afumați vine și în sprijinul persoanelor care și-au pierdut locul de muncă. Încercăm să punem oamenii concediați în legătură cu societăți care au nevoie de angajați. De acest lucru se ocupă Compartimentul de Asistență Socială din cadrul Primăriei Afumați și Poliția Locală. De asemenea, în incinta Căminului Cultural s-a amenjat un birou unic în care se centralizează toate adresele venite către diversele compartimente ale Primăriei. S-a renunțat la organizarea evenimentului Ora Pământului 2020 din data de 28 martie. Și meciurile echipei de fotbal din liga a III-a au fost amânate, conform deciziei Federației Române de Fotbal. Chiar dacă școlile sunt închise, educația copiilor nu a fost întreruptă. Ei își continuă cursurile online. Studiază inclusiv limba engleză și își aprofundează cunoștințele în cadrul proiectului demarat cu sprijinul Primăriei pe partea de dansuri, desen, abilități practice etc. Toată lumea trebuie să știe că petițiile și orice altă cerere adresată Primăriei, pot fi transmise pe adresa de email secretariat@primariaafumati.ro și la telefon 021/352.94.24. Asigurăm localnicii de suportul nostru în ceea ce privește măsurile de prevenție recomandate în vederea protejării sănătății populației. Menținem o legătură constantă cu cei din Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov, instituția Prefectului județului Ilfov și Consiliul Județean Ilfov, Postul de poliție de pe raza comunei, precum și cu Direcția de Sănătate Publică Ilfov.

Pentru informații suplimentare apelați sau trimiteți mesaje la nr. de tel. 0728.878.928 – primar Gabriel Dumănică sau la nr. 0767.079.800 – viceprimar Marius Alexandru Pascu”, ne-a spus Gabriel Dumănică, primarul comunei Afumați.