”Colegii mei au distribuit în localitatea noastră, tipizatele declarației pe propria răspundere. Dacă nu ați găsit declarația tipărită, este bine să știți că aceasta poate fi și scrisă de mână în totalitate sau completată online direct pe site-ul: https://formular.sts.ro/ . Vă rog să luați în serios aceste obligații și să nu ieșiți din case, decât în situații de necesitate, pentru a vă proteja sănătatea dumneavoastră și a celor dragi”, anunță primarul orașului Pantelimon, Marian Ivan.

Amintim că, la finele lunii martie, edilul a mai transmis celor din Pantelimon că le este alături și în această perioadă dificilă pentru toată lumea, iar măsurile luate de autorități sunt în beneficiul tuturor. ”Eu, ca primar al localității Pantelimon, vă sunt alături. Sunt prezent în fiecare zi la Primărie, împreună cu toți colegii mei, pentru ca serviciile instituției să continue pe făgașul normal și încercăm să luăm cele mai bune măsuri de siguranță, pentru toți locuitorii. În această perioadă, cei mai vulnerabili rămâneți voi, bunicii și părinții noștri, cu vârsta peste 65 de ani. Pentru cei care nu aveți pe nimeni alături și sunteți nevoiți să vă descurcați singuri, cu venituri foarte mici, sau fără venituri, rămâneți în case, să vă protejați și veți găsi în noi sprijinul de care aveți nevoie. Astfel, Primăria Pantelimon, prin Direcția de Asistență Socială, a pus la dispoziție pe site-ul www.daspantelimon.ro un formular ce poate fi completat pentru ca dumneavoastră să puteți primi ajutorul solicitat. De asemenea, numerele de telefon: 0754.071.844 sau 0754.068.850 vă sunt disponibile pentru a suna și a cere ajutorul colegilor din echipa DAS Pantelimon, de luni până joi, între orele 8:00 – 16:30 și de vineri până duminică între orele 8:00-14:00, sau la numărul 021.301.7084 (doar în zilele lucrătoare). Primăria orașului Pantelimon ia toate măsurile necesare pentru ca toți locuitorii să fie în siguranță. Începând cu luna aprilie, toate blocurile de locuințe vor fi dotate cu dozatoare ce conțin dezinfectanți, se va face dezinfecția scărilor de bloc, la fel și a străzilor publice. De asemenea, locurile și instituțiile publice sunt dezinfectate periodic sau chiar zilnic. Vin în fața dumneavoastră cu rugămintea să respectați sfaturile care vi se dau, să stați în casă și să luați în serios recomandările pe care le primiți. Nu uitați că sunteți persoanele cu cel mai mare risc și că trebuie să vă feriți mai mult decât ceilalți, reduceți pe cât posibil contactul cu alte persoane. Avem nevoie de bunici, avem nevoie de seniori, avem nevoie de voi, așa că sfatul meu este să vă protejați, cât puteți de mult. Traversăm vremuri grele pentru noi toți, timpuri pe care generațiile noastre nu le-au întâlnit până acum, dar știm că împreună, protejându-ne unii pe ceilalți, vom răzbate. Primar, Marian Ivan”.

31.03.2020

”Suntem aici pentru seniori”

Primăria orașului Pantelimon, prin Direcția de Asistență Socială, susține persoanele cu vârste de peste 65 de ani care au venituri mici sau nu au venituri, pentru a beneficia de alimente de bază și produse de igienă în timpul perioadei de urgență.

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 494, ediția print

Astfel, persoanele care se încadrează în situația de a primi pachetele oferite trebuie să sune la unul din numerele de telefon puse la dispoziție de DAS Pantelimon: 0754.071.844 sau 0754.068.850, de luni până joi, între orele 8:00-16:30 și de vineri până duminică între orele 8:00-14:00, sau la numărul 021.301.7084 (doar în cursul săptămânii).
Echipa DAS Pantelimon oferă săptămânal aceste pachete, astfel ca persoanele vârstnice să evite ieșirile din case/gospodării și pentru a fi protejate de infectarea cu noul coronavirus.