Pe 27.09.2016, în cea mai recentă ședință a Consiliului Județean Ilfov (CJI) au ieșit, din nou, la lumină, neînțelegerile dintre noii consilieri judeţeni.

Jurnalul de Ilfov a detaliat, în această ediție,”spiritul” ședinței din 29 septembrie, punctând momentul numirii membrilor Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), moment în care consilierii PSD și ALDE au părăsit sala, nemulțumiți de numirile făcute de colegii din PNL și PMP și invocând faptul că niciun reprezentant al opoziției nu va reuși să fie numit în această structură, dată fiind majoritatea constituită în CJI.

 

”În opinia mea, gestul consilierilor opoziției de a părăsi şedinţa este incalificabil şi mă determină să fac următoarele precizări: chiar dacă sunt mai nou în politică, nu înseamnă că nu cunosc jocurile politice care s‑au practicat şi se practică la nivelul cel mai înalt în judeţul Ilfov, sau că noi, reprezentanţii PMP, nu vom rămâne verticali şi corecţi cu hotărârile şi înţelegerile pe care le avem. Transmit pe această cale că reprezentanţii PMP nu vor fi părtaşi niciodată la jocurile de culise ce ar putea afecta interesul cetăţenilor din judeţul Ilfov. Mă simt profund dezamăgit de interesul vădit al unor consilieri de a intra mai ales în comisiile remunerate, pe care le preferă în detrimentul altora. Nu am sesizat alte situații, constructive pentru județ, de idei sau propuneri pentru care opoziția din CJI să fie atât de supărată că nu sunt promovate, dar s-au supărat (consilierii județeni) atunci când au avut impresia că unii colegi ai lor nu vor fi promovați prin vot în anumite comisii renumerate financiar. Mai mult, părăsind sala, consilierii opoziției au ratat discuțiile pe marginea unor probleme de interes major pentru județ, precum transportul în comun și protecția mediului, teme pentru care opinia lor era valoroasă din perspectiva sprijinului pe care îl pot aduce prin relația pe care o au cu actualul primar general al Capitalei, care este și șeful organizației județene a PSD.  Atât transportul în comun, cât și mediul înconjurător sunt probleme grave pentru Ilfov, ambele direct legate de București. Spre exemplu, majoritatea deșeurilor depozitate în Ilfov provin din Capitală, iar rezolvarea acestei probleme trebuie analizată și rezolvată împreună cu municipalitatea București, printr-un proiect comun de manage ment integrat al deșeurilor pentru regiunea București-Ilfov. Sprijinul consilierilor PSD  pentru depunerea în comun cu Bucureștiul a unui proiect finanțat din fondurile de coeziune din exercițiul bugetar 2014 – 2020 ar fi binevenit pentru județ, dacă nu vrem să pierdem aceste fonduri. Term enul limită pentru depunerea unui asemenea proiect, astfel încât să aibă șanse de a fi finanțat și aplicat, este 2018” a explicat vicepreşedinte CJI, Rizia Tudorache.