În campania electorală, Narcis Constantin le prezenta alegătorilor un „decalog” de proiecte pe care urma să le ducă la îndeplinire, dacă ar fi fost creditat cu voturile acestora. Acum, la aproape un an și jumătate de când a fost ales în funcția de viceprimar, a reușit să finalizeze cea mai mare parte a promisiunilor electorale.

Narcis Constantin ne-a mărturisit că nu-i place să lâncezească în biroul său de la primărie. El consideră că trebuie să fie, în permanență, alături de cetățenii orașului, să le cunoască problemele și să le rezolve. Acolo, spune el, este, cu adevărat, cabinetul său de lucru.

„Orașul atomiștilor” are trei linii RATB

Negocierile purtate de CJ Ilfov cu Primăria Capitalei și cu reprezentanții RATB au dat roade la Măgurele. Regia de transport a revenit la „sentimente” mai bune și practică acum tarife mai „omenești”. Acest lucru le-a permis edililor să reînființeze transportul RATB în oraș. Primele două linii, 427 – Ghencea-Pruni și 453 – Ghencea-Vârteju – au început să funcționeze din data de 1 august. Cel de-a treilea traseu, 455 – Depoul Alexandria-Facultatea de Fizică – a fost înființat din 1 noiembrie. Autobuzele circulă între orele 5.05 și 22.50 în tot cursul săptămânii, inclusiv sâmbăta și duminica, la un interval de 25 de minute. Ce trebuie, însă, remarcat este faptul că, spre deosebire de situația anterioară, primăria nu mai plătește și pentru porțiunea de traseu de pe teritoriul Capitalei, ceea ce a ușurat semnificativ efortul bugetar.

Grădinița și școala din Vârteju, în „straie” noi

Noul an școlar a început pentru copiii din Vârteju într-o școală și într-o grădiniță complet renovate. Clădirile celor două unități de învățământ au căpătat o înfățișare nouă. Fațada grădiniței a fost zugrăvită în culori vesele, gardurile au fost vopsite, iar în curți s-a făcut curățenie. Nu a fost uitată nici școala din Dumitrana. Totul vine după ce, anterior, fusese renovat și liceul „Horia Hulubei” din Măgurele.

Edilii le-au mai făcut o surpriză elevilor cu situație materială mai pre­­cară. La începutul anului școlar, ei au primit, din partea primăriei, rechizitele atât de necesare pentru buna desfășurare a procesului de învățământ.

Strategia de dezvoltare a orașului, discutată cu toți cetățenii

La Măgurele viitorul sună bine. Orașul are toate premisele să devină cel mai dezvoltat dintre toate localitățile ilfovene. Construirea celui mai puternic laser din lume aici, poate transforma localitatea într-o adevărată „Laser Valley”, cum spunea președintele CJI, Marian Petrache. „Suntem pe cale să definitivăm o strategie de dezvoltare a orașului nostru. Pentru aceasta am demarat consultări și dezbateri la toate nivelele, de la profesori și directori de școli la reprezentanți ai bisericii. Etapa a treia are în vedere întâlniri cu cetățenii, pentru a le afla nevoile și sugestiile în legătură cu dezvoltarea localității. Vrem ca orașul să se dezvolte armonios și să creștem standardele de viață și de civilizație a concetățenilor noștri”, ne-a spus viceprimarul Narcis Constantin.