Victor Ponta nu-și uită vechii prieteni. Fostul premier a comentat rezultatul referendumului din Turcia pentru modificarea Constituției, susținând că nimeni din această țară nu a contestat victoria taberei „Da”, ci nemulțumirile vin, însă, din partea UE, a presei internaționale, dar și din partea „deontologilor” și „Propagandei” din România.

„Poporul turc a votat și rezultatul nu este contestat de nimeni — deși este foarte strâns (doar 1,5 milioane voturi diferență)! Și «democrație» înseamnă că decizia aparține celor care votează. Problema este că Uniunea Europeană nu este mulțumită de rezultat/nici presa internațională/nici «deontologii» și Propaganda din țara noastră (ăia care sunt mai europeni decât europenii, mai democrați decât democrații și mai catolici decât Papa). În România contează ce votează oamenii doar dacă votează cum se așteaptă «Propaganda» — altfel se consideră un vot greșit, contestat, criticat și care oricum merită și trebuie schimbat. Uite că în Turcia e altfel”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Înalta Comisie Electorală a Turciei (YSK) a anunțat duminică seară victoria taberei „Da” la referendumul pentru modificarea Constituției, transmite Reuters. Rezultatele sunt neoficiale, a precizat președintele YSK, Sadi Guven, într-o conferință de presă la Ankara. Cifrele oficiale vor fi cunoscute doar peste 11-12 zile, a adăugat el.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.347