A fost, clar, agitație la urne, dar doar în locurile unde nu se știa exact primarul. În cinci localități ilfovene au fost incidente, asta din rapoartele poliției. Se pare că, de data aceasta, femeile au  fost în topul celor care au ”mușcat” din mărul otrăvit, numit ”șpagă electorală”.

La Buftea, buletine de vot ”în plus”

Din comunicatele primite de la poliție, la Buftea, o femeie, în vârstă de 48 de ani, care era membră a secției de votare nr.2 din Buftea, a distribuit unui singur alegă-tor patru buletine de vot pentru alegerea primarului. De asemenea, au fost ridicate trei buletine de vot ce aveau ștampila de vot cu ”Primar” și s-a stabilit că un altul fusese deja introdus în urnă. După ce poliția a constatat și verificat incidentul, s-a stabilit că buletinele de vot ”suplimentare” au fost date unei tanti care are inițialele L.M. și este în vârstă de 57 de ani.

La Pantelimon, votul era deja dat…

Polițiștii din cadrul I.P.J. Ilfov au fost sesizați de către un membru al secției de votare numărul 3 din orașul Pantelimon că, o altă membră a comisiei i-ar fi înmânat lui S.M., de 56 ani, un buletin de vot care avea deja aplicată ștampila de vot aplicată pe sigla unui candidat pentru funcția de primar al orașului. Conform sesizării, feme-ia i-ar fi dat, de asemenea, unui alt alegător două buletine de vot de același tip care cuprindeau lista candidaților la președenția consiliului ju­dețean Ilfov. În această cauză se fac cercetări sub aspectul săvîrșirii infracțiunilor de împiedicare, prin orice mijloace, a liberului exercițiu al dreptului de a alege sau de a fi ales și, exercitarea de către o persoană, a dreptului la vot de mai multe ori.

La Gruiu, dosar penal pentru un vot

Tot duminică, în fatidica zi de 10 iunie, dis de dimineață, mai precis la orele 10, Inspectoratul de Poliție al județului Ilfov a fost sesizat la 112, de către D.M., în vâr-stă de 63 de ani, domiciliat în comuna Gruiu, satul Siliștea Snagovului că A.F., în ­vârstă de 30 de ani, i-a oferit 100 de lei pentru a vota un anume candidat la funcția de primar. Informația primită de la poliție spune că este vorba despre o femeie, cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de oferire de bani în scopuri electorale.

Violarea ­secretului votului pe raza ­Snagovului

Polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Snagov au fost sesizați de către un membru al secției de votare, numărul 3, din Ciofliceni, că A. G., în eta­te de 63 de ani, a făcut fotografii chiar în interiorul cabinei de votare. 

Și L.B., de 35 de ani, din Ghermănești, și D.I. de 21 de ani, din Tâncăbești, sunt sus­pectați de polițiști pentru săvârșirea aceleiași in­fracțiuni. Sesizările au fost for-mulate de către membri ai comisiilor de votare. Trebuie spus că legea 67/20004 spune că, pentru alegerea autorităților administrației publice locale, violarea prin orice mijloace a secretului votului se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.