Vremea se va încălzi semnificativ în această săptămână când maximele termice vor ajunge la valori de 13 grade Celsius. De la începutul lunii viitoare însă, cu precădere în perioada 6 – 9 februarie, în cea mai mare parte din țară vor reveni precipitaţiile atât mixte, cât şi sub formă de ninsoare (la munte), iar temperaturile vor scădea simțitor, apropiindu-se de media perioadei din calendar, anunță Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

 

Potrivit ANM, în Muntenia, pe parcursul primei săptămâni de prognoză, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă a anului. Mediile regionale ale maximelor termice se vor încadra între 6 şi 13 grade, iar ale celor minime între -4 şi un grad Celsius. Ulterior, regimul termic va deveni apropiat de cel climatologic specific perioadei şi va fi caracterizat, în medie, de maxime cuprinse între 3 şi 7 grade şi minime între -5 şi -2 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în intervalele 2 – 4 februarie şi 6 – 11 februarie.

Vremea la munte

La munte, valorile termice nocturne vor fi negative, pe întreg intervalul de prognoză, iar cele diurne ușor pozitive doar în zilele de 29 ianuarie și 1 februarie și, în general, sub limita de îngheț, în restul timpului. În medie, în prima săptămână, temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 2 grade, iar cele minime între -9 și -2 grade, iar pe parcursul celei de-a doua săptămâni vor fi maxime între -4 și 0 grade și minime între -10 și -6 grade. Temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a intervalului, cu o probabilitatea mai mare de apariție a acestora în perioadele 1 – 4 și 6 – 10 februarie.

Sursa: ANM