Rețeaua școlară www.reteauaEDU.ro a fost îmbunătățită și relansată după 8 ani, aceasta devenind platformă oficială de învățământ de tip eLearning pentru sute de mii de elevi, studenți și profesori.

Articol apărut în nr. 352 al Jurnalului de Ilfov, ediția print

Potrivit unui comunicat de presă, reteauaEDU.ro va realiza, în parteneriat cu instituțiile de învățământ din România, activități școlare și extrașcolare precum: postarea lecțiilor/bibliografiei/temelor, evaluarea și autoevaluarea cunoștințelor, crearea unor clase virtuale de colaborare între licee, cursuri comune în clasa virtuală, organizarea de proiecte/concursuri/provocări între licee, pregătirea pentru bacalaureat, precum și accesarea unor finanțări cu fonduri naționale sau europene precum ROSE.

În prezent, în România au aderat deja la reteauaEDU.ro peste 700 licee, peste 14.000 liceeni, peste 700 profesori și peste 500 părinți. „Într-un fel, platforma este ca o serie de meditații la care elevii se «duc» cu plăcere și care nu îi costa nimic, atât profesorii, cât și părinții putând observa rezultate concrete și evoluție constantă“, afirmă sursa citată.