Circa 350 de elevi,  reprezentând 30 de formații  de dans din țară, au luat  parte, sâmbătă, la ce-a de-a  XIII-a ediție a Concursului  regional ”Zâmbete în pași  de dans”, organizat de  Palatul Copiilor și Elevilor  ”Zâmbete în pași de dans”  a adunat 350 de elevi, la Bragadiru.  

30 de echipe de dansatori au urcat pe scenă în cadrul  celei de-a XIII-a ediții a concursului regional Ilfov, la ințiativa prof. de  dans modern Mariana  Livia Oprea, în colaborare  cu Inspectoratul Școlar  Județean Ilfov. 

Evenimentul, inclus pe lista  activităților educative organiza te cu sau fără finanțare de la Mi nisterul Educației CAERI 2023 – la  poziția 947, a umplut scena și sa la Casei de Cultură ”Mihai Emi nescu” din orașul Bragadiru cu  dansatori, părinți, coregrafi, muzi că, culoare, costume deosebite și  multă voie bună. Au concurat sub  atenta apreciere a juriului con dus de Casyana Paruba echipe din  București, din județul Ilfov (de la  Palatul Copiilor, susținuți inclusiv  de directorul instituției, prof. Elena Diana Dicianu, dar și din Măgurele, Dobroești, Periș, Dragomirești Vale sau Buftea), din județul Ba cău (Lespezi), județul Vrancea  (Adjud) și județul Argeș (Pitești,  Pietroșani) și după mai bine de 3  ore de competiție, premiile – con stând în diplome, medalii și cupe,  au fost primite cu ropote de apla uze și chiuituri de bucurie.
An de an, concursul organizat  de Palatul Copiilor și Elevilor Ilfov  – ”Zâmbete în pași de dans”, de venit unul extrem de important la  nivel regional, se adresează elevi lor și profesorilor din palatele co piilor, şcoli și licee de stat, nefi ind permisă participarea grupuri lor/formațiilor/ansamblurilor din  cadrul entităților particulare, li cee vocaționale, cluburi sportive  școlare, elevii legitimați la cluburile afiliate la Federația Română de Dans Sportiv. Participanții – fete și băieți – au între 6-18 ani, sunt  pasionați de dans, iar competiția  se desfășoară pe categorii de vâr ste și secțiuni – dans modern,  dans de caracter, majorete, dans  clasic, show rewue, contemporan,  dans popular, etno stilizat și fante zie coregrafică.  Juriul punctează originalitatea dansului, gradul de dificultate tehnică, compoziţia coregrafică, costumele, iar la final, anunță câștigătorii.