Târgul de Crăciun organizat anul acesta în Dobroești a stat sub semnul faptelor bune. 76 de familii defavorizate vor primi pachete de Crăciun, datorită donațiilor ce au fost posibile prin organizarea acestui eveniment și care au atins valoarea de 7.600 de lei.

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 382, ediția print

În ciuda frigului și a ploii, distracția și voia bună și-au făcut loc din plin la cea de a doua ediție a Târgului de Crăciun organizat duminică, 18 decembrie, de Primăria și Consiliul Local Dobroești.

Organizatorii au știut să adune toate ingredientele necesare unui eveniment de amploare reușit și nu au lăsat ploaia să strice petrecerea, pentru că s-au pregătit cu un cort uriaș care a acoperit întreaga stradă protejându-i pe petrecăreți de guturai.

A fost o zi plină cu de toate: dansuri populare, dan­suri moderne, artiști renumiți și produse excelente pentru toate gus­turile.

Profund caracter umanitar

Dar poate cel mai important lucru ce trebuie menționat, pe lângă distracția de foarte bună calitate, a fost că Târgul de Crăciun din Dobroești a căpătat și o altă dimensiune ce merită evidențiată, evenimentul avânt, un caracter umanitar.

Prima parte a spectacolului ce a început în jurul prânzului a fost rezervată tradițiilor și folclorului. Petrecerea a început cu un program artistic susținut de școlile din Doborești și Fundeni, apoi au urmat Corul Teologic ”Aghios” și colindători tradiționali din comuna Mioarele, județul Argeș. Lumea multă și veselă s-a simțit perfect în compania grupului folcloric ”Trei Păzește”, a lui Constantin Enceanu, și a Tarafului de la Clejani, cu Viorica și Margherita care au reușit să încălzească atmosfera, și în ciuda frigului și a umezelii să cheme lumea la dans.

Dar de fapt, parcă nimeni nu simțea frigul, mai ales că într-o căsuță organizatorii ofereau gratuit ceai cald, vin fiert, covrigi și cozonac, iar copiii aveau treabă cu Moș Crăciun. În căsuța lui primitoare, bătrânul, dar darnicul Moș, a oferit neobosit jucării și turtă dulce tuturor copiilor care i-au călcat pragul, au spus o poezie sau au stat de vorbă cu moșul și cu cei doi spiriduși simpatici, veniți în ajutor.

Căsuțele faptelor bune, pline cu bunătăți

În tot acest timp, căsuțele faptelor bune, amplasate, de o parte și de alta a drumului, își îmbiau cumpărătorii cu tot felul de bunătăți. ”Cămara cu suflet”, ”Îngerii Crăciunului”, ”Gustul copilăriei”, ”Colindătorii”, Poșta zâmbetelor”, ”Prăvălia cu de toate”, ”Veste bună am adus”, ”Crede în bine” ofereau spre vânzare magneți, decorațiuni, dulciuri, friptură la grătar, cârnați, mititei, ecler, gogoși, vin fiert, sarmale, ceai cald, prăjituri și de dulce și de post, ruladă, cozonac, sirop de trandafir, dulceață de portocale, lichior de nuci ­verzi… câte și mai câte. Toate aceste produse au fost realizate și puse la vânzare de mai multe doamne și domnișoare din Dobroești, bunici și bunicuțe, ori doamne profesoare, cu ajutorul mamelor copiilor de la școlile din Dobroești și Fundeni, dar și cu sprijinul celor două biserici din comună. Toți bani obținuți din vânzări, însă, au fost donați, la final strângându-se suma de 7.600 de lei, din care s-au făcut pachete cu alimente de Crăciun pentru 76 de familii nevoiașe din comunitate. Pentru a fi stimulați, cumpărătorii primeau bilete pentru o tombolă datorită căreia, la final, 25 de câștigători au primit în dar coșuri cu produse de Crăciun.

Ca-n povești, prima ninsoare!

Tineretul a fost și mai entuziasmat și a uitat complet de frig când pe scenă au urcat, Fly Project, Alex Velea și, în final, frumoasa Antonia.

Exact ca într-un basm frumos, după sufletul și mărinimia dobroeștenilor, spre sfârșitul serii, ploaia s-a transformat în prima ninsoare a acestui an, minunata seară s-a terminat cu un frumos foc de artificii. Dar nu înainte ca primarul comunei Dobroești, Ștefan Condu, să anunțe publicul, după finalizarea tombolei și anunțarea celor 25 de câștigători, că absolut toți bani ce se strâng din vânzări se duc către copiii și familiile defavorizate din comună:”Suntem la a doua ediție a Târgului de Crăciun. Căldura din suflet ne ajută mai mult decât vremea. Vreau să vă spun că pentru mine toți sunteți câștigători. Vă mulțumesc că ați rezistat până la capăt și sper că ­v-am oferit un spectacol frumos în această zi. Vă doresc din suflet să fim mai zâmbitori, mai buni, mai înțelegători cu noi. Sărbători fericite, vă doresc !”