Sâmbătă, 10 septembrie și duminică, 11 septembrie, orașul Chitila a primit artiști importanți pentru a marca a 15-a ediție a zilelor orașului. Iar numărul mare al chitilenilor care s-au adunat la stadion să participe la spectacolele prezentate de Andreea Remețan, de la Radio 21 România, a fost de-a dreptul impresionant, dovedind că a fost o idee foarte bună ca Zilele orașului Chitila să aibă loc în week-end-ul dinainte de începerea anului școlar.

Elita de la Karate Chitila

Orice localitate care se sărbătorește pune copiii pe primul loc al sărbătorii, nu doar pentru a nu-i obosi peste măsură, ci pentru că ei sunt cu adevărat cea mai bună investiție. Iar Chitila nu face excepție, astfel că micii și mai marii karateka de la CS Karate Chitila au deschis seara zilei de 10 septembrie printr-o demonstrație frumos regizată de antrenorii Dan și Magdalena Tamași. Pe saltelele așezate în fața scenei, pe iarbă și ajutați de sistemul de lumini al scenei, karateka de la 4 la 12-14 ani s-au întrecut în a demonstra că a face karate nu este despre bătaie, ci despre perfecționarea caracterului. Și, așa cum spune antrenorul Dan Tamași, „karate este și o formă de apărare care folosește întreg corpul, transformându-l, printr-o muncă grea și sistematică, într-o armă efectivă.” Soții Tamași i‑au prezentat și pe cei nouă dintre cei mai buni ai CS Karate Chitila cu care se vor prezenta la Campionatul European din Italia, care avea loc în octombrie. Așadar, la Lotul Național al României participă: Ilie Alexandru, Oana Sauciuc, Antonia Șerban, Vlad Milea, Nicoleta Banciu, Sara Mihai, Andreea Grigore, Ioana Savu și Bianca Dima.  Și dacă printre cititorii Jurnalului de Ilfov sunt și persoane care pot contribui la deplasarea acestor copii merituoși în Italia, binele pe care îl vor face, li se va întoarce înmiit.

 

Vals lent și ­cha‑cha

Antrenorul de dans Bogdan Stănescu a preluat de numai un an comanda asupra pașilor copiilor de la Clubul de dans Sportiv Chitila și aceștia i-au răspuns obținând rezultate foarte bune la concursurile naționale. Grația și cunoștințele lor le-am văzut pe scenă, urmărindu-i cum se mișcă la vals lent și cha- cha.

 

Hip-hop, la Chitila

Shift a fost alegerea organizatorilor – Primăria și Consiliul local Chitila – pentru a satisface setea de hip-hop a tinerilor orașului.  Și, după aplauze, Shift nu și-a dezamăgit fanii din Chitila.

 

Delia – concert de zile mari

Am văzut-o pe Delia în multe concerte, dar niciunul nu a fost atât de bun ca acela oferit chitilenilor, sâmbătă seară. O fi și de la un anume pozitivism al orașului, o fi și de la minunata scenă, dar sigur a fost și de la talentul pe care Delia îl are și pe care l-a lăsat liber, sâmbătă seară, la Chitila. În primul rând că am văzut o Delie stilată din cap până în picioare, cu un stil vestimentar amintind de marile interprete ale lumii. Personal, mi-a amintit de Tina Turner. Și apoi – patosul. Delia a cântat sâmbătă seară la Chitila cu sufletul și întreaga ființă și publicul a făcut backing vocals dovedind cu­noașterea la perfecție a pieselor interpretei. S-a văzut clar că și ei îi place publicul de la Chitila, astfel că ora de show programată a trecut ca 5 minute. Iar seara nu avea cum să se încheie decât printr‑un minunat foc de artificii.

 

Mirel Manea Orchestra

Duminică, spectacolul a început cu excepționala trupă condusă de prim-trompetistul Filarmonicii din Botoșani, Mirel Ma­nea, un muzician mai puțin cunoscut în România, dar cu succese remarcabile în străinătate. Invitat să susțină un recital în fața Papei Paul Ioan al II-lea, Mirel Manea cântă acum și în orchestra simfonică a orașului italian Palazzo San Gervasio. Alături de interpreta Mădălina Omania, trupa, în componența căreia intră și Ciprian Florin Dăscălescu, Viril Ștefan Prispian, Noney Lupu și Tiberius Zlotariu,  cântă orice ritm cu un profesionalism și o frenezie uimitoare. Da, cântă orice, dar nu oricum, iar trecerea de la un ritm la altul, de la o piesă la alta, este mai mult decât gândită, în așa fel încât show-ul lor să fie unitar. Suflul proaspăt pe care îl aduce Mirel Manea Orchestra  prin folosirea nebănuită la unele piese a trompetei îi detașează regal în rândul trupelor specializate în spectacole de mici sau mari dimensiuni.

 

Dorulețul, aplaudat din răsputeri

Pasiunea pentru muzică și copii a profesorului George Georgescu de la Școala ”Ion Vișoiu”, din Chitila este de multă vreme cunoscută și extrem de respectată. Din această pasiune s-a născut Ansamblul Dorulețul, multipremiant la festivaluri regionale și naționale. Desigur, nu puteau să nu vină în fața concetățenilor lor pentru un mic recital aplaudat din răsputeri.

 

Maestrul, alchimia și pop-rockul

Sărbătoarea dedicată orașului Chitila s-a încheiat duminică seară printr-un recital maiestuos Gheorghe Zamfir – Bere Gratis. De fapt, Mihai Georgescu( Miță) și colegii lui de trupă au oferit întâi fanilor lor din Chitila piese celebre ale trupei. Mai mult, Miță a încercat și un ”Cântă cucu-n Bucovina” și, spre stupoarea mea, sutele de copii și adolescenți prezenți aproape de scenă au cântat cap-coadă sau doar refrenul, la îndemnul artistului. Dovadă că se poate!

Intrarea în scenă a maestrului Gheorghe Zamfir a fost îndelung aplaudată și duetul artist-trupă este unul dintre rarele momente de alchimie muzicală și umană pe care le-am văzut. Ideea unui astfel de proiect comun este pur și simplu minunată, unică și de urmărit și de către cititorii Jurnalului de Ilfov. Următorul prilej este concertul aniversar ”Bere Gratis – 18 ani, frate” care va avea loc la Sala Palatului pe 27 octombrie 2016.

 

Sunet și lumini

Ar fi nedrept să închei articolul fără câteva cuvinte față de Marius China și Sprint Media Group, care s-au ocupat și anul acesta de organizarea spectacolelor. Reușita acestora și a prestației artiștilor pe scenă s-a datorat și sunetului impecabil – boxele folosite fiind același model ca cele de la concertul Bon Jovi în România, doar că la Bon Jovi au fost mai multe. Luminile? Perfecte, în așa fel încât blitzul nu a fost de folos. Altfel, Zilele orașului Chitila au ridicat mult ștacheta și anul acesta.  Pregătirea pentru 2017 a început!