Antrenorul român Mircea Lucescu s-a declarat mulţumit de evoluţia lui Şahtior Doneţk în amicalul de marţi contra lui Rapid Bucureşti (1-1), formaţie pregătită de fiul său, Răzvan Lucescu, informează site-ul clubului ucrainean.
Am arătat încredere în joc, echipa a arătat bine. Am jucat contra unei echipe bine organizate. Iniţial, acesta a fost cel mai important aspect pentru noi. (…) Din nefericire, am luat gol după o greşeală în apărare. Pe ansam­blu, sunt mai mulţumit de prima repriză’, a spus Lucescu, aflat în premieră în această iarnă pe banca echipei sale, după accidentul rutier suferit la Bucureşti.
Rapid e o echipă foar­te organizată. E bine că în acest amical nu s-a accidentat nimeni. Sunt mulţumit de joc şi de faptul că în final mi‑am văzut toţi jucătorii în acţiune. Am tras une­le concluzii. În meciul următor, cu ŢSKA Moscova, vom alege o echipă asemănătoare cu cea pe care intenţionăm s-o folosim după reluarea cam­pionatului’, a afirmat Mircea Lucescu.
Tehnicianul a fost mul­ţumit de jocul lui Ilsinho, mijlocaşul brazilian revenit la Şahtior după o experienţă în ţara sa natală. Graţie experienţei lui, înţelege jocul mai bine decât Alan Patrick sau Dentinho’, a spus Lucescu. El a adăugat că portarii Şust şi Piatov vor ­primi fiecare şansa să joa­ce, după ce fostul titular, Rîbka, a fost suspendat doi ani pentru dopaj. Competiţia dintre ei va decide cine merită să fie ti­tular în a doua parte a sezonului’, a spus Lucescu.
Rapid şi Şahtior au terminat la egalitate, 1-1 (1-1), marţi seara, în­tr‑un meci amical ju­cat în stagiul de pregătire din Antalya. Rapid a des­chis scorul prin Ştefan Grigorie (8), campioana Ucrainei egalând prin Eduar­do (35).