“În urmă cu doi ani, alături de o mână de oameni am avut curajul de a crede că două formaţiuni politice cu doctrine diferite pot colabora şi pot face o construcţie politică puternică, serioasă şi eficientă care să fie cu adevărat în slujba românilor”, scria pe 6 februarie, pe blogul său, Eduard Hellvig, deputat de Ilfov, cu ocazia împlinirii a doi ani de viață pentru Uniunea Social Liberală. 

“Timpul a trecut şi iată-ne acum, la doi ani de la înfiinţarea USL, cu o seamă de realizări în contul nostru, care, aşa cum au fost gândite, au impact pozitiv asupra vieţii de zi cu zi a cetăţenilor. Am demonstrat, în tot acest timp, în care am fost atacaţi de la cel mai înalt nivel în stat, că avem capacitatea, hotărârea şi forţa de a guverna pentru români. Am creat USL cu convingerea că diferenţele doctrinare pot fi oricând cu inteligenţă depăşite atunci când mai presus de toate stau interesele oamenilor care îţi acordă încrederea, care te privesc cu speranţa că le poţi schimba viaţa în bine. Am creat USL cu convingerea că trebuie şi putem să schimbăm modul în care se face politică în România”, a mai scris deputatul.

Helvig consideră că există încă multe voci care “cântă prohodul” tinerei formațiuni politice, însă dă asigurări că, acest “vis al unora, nu face parte şi din planurile noastre”.

„Ne-am asumat nişte angajamente în faţa propriilor membri de partid şi în faţa milioanelor de români care ne-au votat atât la alegerile locale, cât şi la alegerile parlamentare; ne-am asumat angajamente în faţa celor 7 milioane şi jumătate de români care anul trecut au votat pentru înlăturarea, pe cale democratică, a regimului Băsescu şi a unei guvernări dezastruoase care a subordonat toate instituţiile statului. (…) Lupta noastră merge mai departe şi anul acesta; 2013 este Anul Reconstrucţiei României Bunului Simţ. Ne propunem continuarea reformelor iniţiate anul trecut şi promovarea unor măsuri care să conducă la stabilizarea economică a ţării şi la creşterea nivelului de trai al românilor. 2014 va fi anul în care românii îşi vor prelua definitiv ţara din mâna celor care i-au batjocorit în ultimii ani!”, și-a completat deptutatul postarea pe blogul personal.