După anul nou civil începe și un nou an astrologic. Anul Cocoșului de Foc, an care, conform horoscopului chinezesc, debutează în data de 28 ianuarie și se încheie anul viitor, pe 15 februarie.

La modul general, Cocoșul de Foc vine să-i răsplătească pe toţi cei care sunt conștiincioși, își tratează atribuţiile cu maximă seriozitate, sunt atenţi la detalii și știu să-și programeze și să-și ordoneze lucrurile în viaţă. Cocoșul, prin natura lui, este lider în propria-i ogradă. Așa că, s-ar putea spune că anul acesta va fi anul schimbărilor și al marilor realizări. Eficienţa va fi răsplătită pe măsura eforturilor, iar abaterile de la legalitate vor fi aspru sancţionate. Ce surprize-i rezervă fiecărui semn zodiacal?

Șobolanul

Va avea o imaginaţie extrem de bogată și va fi suficient de carismatic încât să-și apropie oamenii de care va avea nevoie ca să prospere profesional și personal. Se pricepe atât de bine să manipuleze, încât va lega prietenii solide și de durată.

Bivol

Va fi un adevărat om de casă, așezat și foarte chibzuit cu dările. Șobolanul va avea un an bun din punct de vedere financiar, ceea ce-i va permite să facă investiţii în afaceri, clădiri sau terenuri. Iar dacă va trata lucrurile cu maximă atenţie, vor fi de bun augur.

Tigrul

Va avea un an bun, în special sub aspect sentimental. Când se va îndrăgosti va fi pasional, iar când va fi părăsit de persoana iubită, nu va afișa nici pic de amărăciune. Pentru el, o iubire pierdută înseamnă deschiderea unor noi orizonturi. O dragoste nouă o înlocuiește pe cea veche.

Iepurele

Deși, nu se simte prea comod când este nevoit să lucreze în echipă, tocmai atunci va fi cel mai productiv. Cu o minte ascuţită și o bună organizare, Iepurele va fi un manager de succes. Anul acesta se va afla sub semnul evoluţiei profesionale și a onorariilor.

Dragonul

Pe cât de norocos va fi la câștigurile financiare, pe atât de darnic va fi el. Nu de puţine ori îi va surprinde pe cei dragi cu diverse cadouri. Nativ cu dare de mână, anul acesta va avea și perioade când va chefui și va cheltui bani fără să le ţină vreo socoteală.

Șarpele

Foarte responsabil și cu o mare dorinţă de a face totul cât mai bine posibil, Șarpele se zbate să aducă un mare plus de eficienţă. Pentru că nu suportă eșecul, va avea grijă să-și aleagă numai parteneri de lucru foarte pricepuţi și bine pregătiţi în domeniu.

Calul

Va fi partenerul de viaţă ideal. Generos cu cei dragi inimii lui, romantic incurabil, pasional, înzestrat cu multă răbdare și fără gelozii. Calul va fi trup și suflet pentru persoana iubită și se va arăta întotdeauna foarte grijuliu cu membrii familiei sale.

Capra

Pasionată de perfecţiune, Capra va fi capabilă să muncească zi și noapte, să nu mănânce, să nu doarmă, numai ca să găsească soluţii și să facă totul la superlativ. Nu va dori laude sau putere. Ea se va înconjura de oameni care cred în talentul ei și o susţin.

Maimuţa

Va ști să negocieze în folosul ei, ceea ce-i va aduce un real succes în carieră și în plan financiar. Va fi capabilă să mobilizeze pe toată lumea, ca să-i vină în ajutor. Anul acesta, Maimuţa câștigă cu ușurinţă ceea ce-și propune, dar uneori devine rea și arogantă.

Cocoșul

Va fi un bun conducător, iar câștigurile se anunţă pe măsură. Însă, nu va face investiţii foarte mari. Mereu atent la partea financiară, câte o dată va fi de-a dreptul zgârcit și cu el însuși. Dar, mai mult decât oricând, va fi preocupat de propria-i imagine.

Câinele

Altruist și devotat, Câinele va pune mai mult interesul altora pe primul plan. Se va strădui să asigure bunăstarea în familie și nu se va da bătut oricât de greu îi va fi. Cu cinstea-i neclintită, nu va face nicio abatere de la reguli și va munci cu pasiune, cu dăruire.

Mistreţul

Pare blând, dar va avea și perioade în care va porni în mari aventuri. Preferă să trăiască viaţa din plin, ceea ce-l determină să încalce legea uneori. Iar când este încolţit, devine un adversar de temut, uneori chiar agresiv și periculos.