Cu ajutorul GPS-ului de pe telefon şi al datelor mobile, noua versiune a aplicaţiei Google Maps va fi capabilă, printre altele, să rezolve o problemă cu care se confruntă mulţi dintre şoferi, adică să indice unde a fost parcată maşina.

Pentru a identifica maşina, aplicaţia ne va cere să setăm locul în care am parcat, cu ajutorul unui buton albastru şi a funcţiei „Save your parking”, opţiune aflată în meniu, scrie Gadgetreport.ro, care mai mneționează că odată setat locul de parcare, Google Maps ne va oferi detalii despre traseu, inclusiv cu fotografii şi indicaţii Audio.

Într-un comunicat, Google a anunțat, joi, că Google Maps introduce funcţia de partajare a localizării în timp real astfel încât persoana căreia utilizatorul îi va da această informaţie va putea vedea în orice moment unde se află pe hartă şi cât mai are până la punctul de întâlnire.

Funcţia ”real time location sharing”, de partajare a localizării în timp real, poate fi dezactivată oricând sau poate fi activată pentru o perioadă determinată.

Funcţia „share location” va fi disponibilă în câteva zile în aplicaţia Google Maps de la Android şi iOS, dar şi pe versiunea de desktop.

„Dacă vrei ca cineva să ştie unde eşti în orice moment, trebuie să accesezi opţiunea Share location. Următorul pas este să alegi cui permiţi să-ţi cunoască poziţia pe hartă şi cât timp să fie activă funcţia de share location. Oamenii cărora le-ai dat poziţia ta pe harta te vor vedea pe harta lor. Faptul că ai împărtăşit poziţia ta pe hartă cuiva îţi va fi indicat de o pictogramă ce va apărea deasupra busolei, pe hartă. Poţi să opreşti funcţia de share location în orice moment”, explică Google funcţia de partajare a locaţiei.

„Dacă întârzii la întâlnire poţi trimite timpul estimat până la destinaţie, ca să ştie cealaltă persoană când ajungi. Persoane (sau persoanele) cărora le-ai partajat aceste informaţii vor vedea în timp real cât timp mai ai până ajungi şi te pot urmări pe drumul către destinaţie. Partajarea se încheie automat când ai ajuns la destinaţie”, precizează Google, potrivit Mediafax.ro

Partajarea localizării se poate face cu oricine, putând fi selectate persoanele dintre contactele telefonului sau din agenda Google.

Pentru a putea utiliza funcţia de „share location”, utilizatorii trebuie să aibă un cont de Google, dar cei cărora le este partajată locaţia nu trebuie neapărat să aibă un cont de Google, acest lucru putând fi trimis printr-un link.