Un nou SUV, denumit T-Roc, va ajunge în showroom-uri în a doua jumătate a acestui an, scrie presa internațională, după ce o primă imagine, realizată integral pe calculator, a fost publicată de Autocar.

Autoturismul marca Volkswagen va fi bazat tehnic pe noul Golf si va fi situat în gama producatorului german sub Tiguan, mai mic decât acesta și cu un design ușor pătrățos.

La Salonul Auto de la Geneva, Volkswagen a prezentat imagini teaser cu viitorul SUV, din acestea reieșind că s-a mai lucrat la capitolul design față de conceptul prezentat în 2014.

 

Modelul va avea în viitor și o versiune electrică, dar și una plug-in hybrid.

Se anticipează că Volkswagen T-Roc va avea o lungime de 4178 mm, spre deosebire de cei 4486 mm ai lui Tiguan, iar modelul va fi dezvoltat pe platforma MQB, aceeași folosită de Tiguan și Golf.

Motorizările vor fi preluate în special de la Polo, dar vor exista și unități de propulsie disponibile în prezent pe Golf. Vom vedea unitățile pe benzină de 1.0 litri cu 3 cilindri și 1.5 litri cu 4 cilindri, dar și motoarele diesel de 1.6 litri și 2.0 litri. Unele versiuni vor avea tracțiune integrală, iar cutiile de viteze vor fi manuale cu 6 trepte sau automate cu 7 trepte și dublu-ambreiaj.

T-Roc ar putea beneficia de un sistem de propulsie micro-hibrid, dar și de unul plug-in hybrid, care va fi cunoscut sub numele T-Roc GTE. În plus, există șanse și pentru o versiune electrică e-T-Roc.