Ministerul Educației a deschis, anul trecut, încă 40 de grădinițe care și-au primit deja învățăceii. Unitățile de învățământ au fost construite în cadrul Proiectului Reforma Educației Timpurii în România (P.R.E.T.) derulat de Ministerul Educației Naționale (MEN) prin Unitatea de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Reţelei Şcolare şi Universitare (UMPMRSU).

 

Conform acordului de împrumut cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), în valoare de 80,75 milioane Euro, finanțarea se acordă pentru construirea de grădinițe cu program normal cu 2, 3 și 4 săli/grupă. În acest moment, alte 47 de unități de învățământ preșcolar se află în diverse stadii de execuție, termenul de finalizare estimat fiind 2018. Tot în acest an, UMPMRSU va lansa procedura de achiziție a lucrărilor de execuție pentru încă 156 de grădinițe. În vederea demarării și/sau finalizării acestor obiective de investiții, Ministerul Educației Naționale mizează în mod nemijlocit pe sprijinul și implicarea autorităților locale, esențiale pentru buna derulare a proiectului.

Proietul de construire și dotare a grădinițelor, se extinde

Proiectul privind Reforma Educaţiei Timpurii (P.R.E.T.), cofinanțat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei și Guvernul României, are ca obiective principale construirea a 380 de grădiniţe noi şi dotarea lor cu mobilier. Data de finalizare: 31 decembrie 2019 (cu posibiltate de prelungire). Cele 40 de unități de învățământ preșcolar nou construite, se adaugă celor 130 de grădinițe construite în perioada 2013-2016, anunță Ministerul Educației Naționale.