Singurul târg autorizat din Capitală, de unde poate fi achiziționat mielul de Paște s-a deschis, sâmbătă, în piața din Apărătorii Patriei.

Preţurile sunt asemănătoare cu cele de anul trecut, iar cei 30 de ciobani care au venit din Teleorman, Buzău și Dolj să își vândă mieii, sunt dispuşi să negocieze, scrie Digi24.ro.

Cei care vin la târg îşi pot alege direct mielul, iar apoi pot negocia preţul cu ciobanul. Acesta variază între 20 şi 23 de lei pe kilogram pentru carcasa de miel.

După ce l-au ales, animalul este sacrificat, apoi carnea este verificată de veterinari, ştampilată, cântărită şi, la final, predată cumpărătorului.

Potrivit unui cioban, un miel din rasa ţurcană ajunge la două milioane de lei. Are în jur de zece kilograme carcasa.

Ciobanii spun că preţurile nu au crescut faţă de anul trecut, dar chiar şi aşa nu au avut mulţi clienţi în prima zi de târg.

Ciobanii speră ca săptămâna viitoare, odată cu apropierea Paştelui, să mai crească şi vânzările.