Elevii care au obţinut rezultate remarcabile la faza naţională a Olimpiadei de Religie şi Chimie, vor fi premiaţi sâmbătă, 6 mai, la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr, din Bucureşti. Acordarea diplomelor şi premiilor pentru meritele deosebite ale învăţăceilor se va desfăşura într-un cadru festiv, organizat de către Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie, în cadrul „Galei Olimpicilor APOR”.

 

Elevii merituoşi şi profesorii îndrumători vor fi felicitaţi de către Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepsicopiei Bucureştilor care, cu dragostea-i părintească, le va adresa şi un cuvânt de învăţătură, spre pilda lor. Premianţii vor primi diplome de recunoştinţă, cărţi şi diverse materiale didactice menite să-i aducă şi mai aproape de lumea minunată a cunoaşterii.

Cum va fi seara festivă a olimpicilor

„Gala Olimpicilor APOR” va începe la ora 17.30 şi se va desfăşura, după cum urmează:

– 17.30  – Are loc primirea invitaților în Sala de Festivităţi;

– 18.00  – Se deschide oficial evenimentul. Programul va fi moderat de Liana Stanciu și se va bucura de participarea extraordinară a  Preasfințitului Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor;

– 18.15  –  Începe recitalul de muzică clasică susținut de un grup de copii talentați;

– 18.45  – Are loc premierea elevilor care au participat la Olimpiada Națională de Religie și Chimie;

– 19.15  – Seara festivă a olimpicilor se va încheia cu un recital al  Trupei Byron;

20.00  –    Premierea elevilor participanți și distinși la etapa municipală a Olimpiadei de Religie și Chimie.

Se doreşte evidențierea elevilor care excelează în studiul valorilor spirituale şi promovarea celor pasionaţi de artă, literatură şi alte domenii

“Asociația Părinți pentru Ora de Religie (n.r. APOR), prin acţiunile şi evenimentele sale, se adresează familiilor în general şi copiilor în mod special, punând un accent puternic pe promovarea valorilor şi principiilor de viaţă creştine, a tradiţiilor, culturii şi spiritualităţii româneşti. A.P.O.R. își propune ca în fiecare an premierea olimpicilor la Religie-cultul ortodox să se facă împreună cu cea a elevilor de la o altă materie de studiu din învățământul gimnazial și liceal. Astfel, se urmărește atât evidențierea elevilor care excelează în studiul valorilor spirituale românești și a credinței creștin ortodoxe, cât și promovarea, în aceeași măsură, a interesului elevilor pentru domeniul științific, literar și artistic”, informează site-ul basilica.ro.

Remember

Etapa naţională a Olimpiadei de Religie a avut loc în perioada 24-28 apriie, la Craiova. S-au întrecut în dăruirea pentru credinţa creştină şi cunoştinţele dobândite la orele de religie, elevii laici, din clasele V-XII. Adică peste 260 de copii din toată ţara. Ei au fost însoţiţi de profesorii care i-au pregătit la clase. Olimpiada Naţională de Chimie a avut loc la Târgovişte, în intervalul 19 – 25 aprilie. Competiţia a reunite peste 500 de elevi şi profesori din întreaga ţară.