Fără doar și poate, locuitorii din comuna Domnești care au participat la sărbătoarea localității lor nu au avut ce regreta. Dimpotrivă. Pentru că, la zi de mare sărbătoare, de Sf. Constantin și Elena, ocrotitorii așezării, distracția a atins cote maxime. Au avut grijă de asta edilii localității, dar și artiștii care au urcat pe scena amenajată pe esplanada din fața primăriei.

 

Articol publicat în ediţia printată a Jurnalului de Ilfov Nr. 352.

Vezi aici şi varianta PDF a paginii de ziar!

http://jurnaluldeilfov.ro/wp-content/uploads/2017/05/14-15-1.pdf

A9R51BD.tmp

Sărbătoarea a început în forță, la propriu, pentru că pe scenă au urcat un lot de sportivi boxeri cu performanțe deosebite, originari din Domnești, și antrenorii lor. Ei au fost introduși de Cristi Neculae, prezentatorul spectacolului. Printre ei s-au aflat Adrian Lăcătuș, antrenorul lotului olimpic de box feminin, Virgil Fâșie, antrenor secund și antrenorul, totodată, al clubului de box din Domnești, de peste 13 ani, Alec Năstac, un mare campion al boxului românesc,  Alexandru Stoica și Adrian Stoian, Claudia Nechita și Lăcrămioara Perijoc, campioane europene și mondiale. Virgil Fâșie, antrenor al clubului de box din Domnești, de peste 13 ani, a făcut o pledoarie pentru mișcare și i-a îndemnat pe domneșteni să-și îndrume copiii către practicarea sportului. Apoi, sportivii le-au oferit celor prezenți o demonstrație a măiestriei lor în această ramură sportivă, care a smuls aplauzele spectatorilor.

Dorian Popa, autorul unui show de zile mari

A urmat, apoi, un moment exploziv de-a dreptul, oferit de Dorian Popa. Îndrăgitul interpret nu a făcut economie de energie și a creat un show total care i-a aprins literalmente pe spectatori, care au rezonat din plin la hit-urile acestuia, cântând împreună cu el, de la egal la egal. Dorian a anunțat că experimentează o premieră în viața sa. „Pe lângă «bună ziua Domnești», vreau să vă spun «bună ziua vecini», pentru că, acum trei săptămâni, am cumpărat și eu un petic de pământ aici, în Domnești, unde voi construi o căsuță a mea, așa că, în 7-8 luni de zile, vom fi vecini și voi avea buletin de Domnești! Haideți să ne simțim bine, pentru că, în curând, va fi ziua noastră!”, a spus interpretul.

Copii minunați, copii talentați

Ca în fiecare an, din programul acestei zile de sărbătoare, nu puteau lipsi tinerii artiști ai comunei. Mai precis, copiii care participă la un proiect cultural minunat, coordonat de Doina Scripa, inspector al Primăriei Domnești. Acest proiect s-a născut din dragostea pentru artă și valori autentice românești a trei femei deosebite: Doina Scripa, Eugenia Moise și Ecaterina Lazarenco. Ele au creat ansambluri artistice de excepție, în care copiii talentați din Domnești pot să se afirme din plin, sub îndrumarea profesoarelor lor. Așa s-au născut corul „Floare de cireș” al școlii gimnaziale Gheorghe Corneliu și grupul „Zestrea ilfoveană”, conduse de prof. Eugenia Moise Nicolae, dar și ansamblul de dansuri al Primăriei, „Doina Sabarului”, condus de prof. Ecaterina Lazarenco. Toți acești tineri artiști au prezentat câteva momente de neuitat, în cadrul spectacolului prilejuit  de Ziua comunei. Astfel, corul „Floare de cireș” a interpretat cu acuratețe și măiestrie melodiile „Ciuleandra” și „Foaie verde lămâiță”, copiii între 5-8 ani din ansamblul de dans al primăriei au prezentat un dans modern, iar cei mai ­mari, din ciclul gimnazial, ne-au încântat cu dansuri populare, precum „Ciuleandra”, și cu un amețitor, prin dinamism, dans țigănesc, momente desfășurate de-a lungul întregului eveniment artistic. Lor li s-a adăugat și Costin Vlad, un puști din Domnești cu o voce deosebită, care promite să devină, în curând, un interpret de referință pentru muzica românească

Etno, folclor și manele „la greu”

Dan Bursuc, impresarul evenimentului, trebuie să fi făcut oarece studii de piață, înainte de a-i chema pe artiștii care i au încântat, efectiv, pe domneșteni. Pentru că, pe scenă, au urcat, pe rând, interpreți care le-au încălzit sufletele spectatorilor prezenți. Așadar, locuitorii Domneștiului le-au putut admira pe „Hangițe”, cu muzica lor etno, apoi „Taraful lui Măruță” și Mălina, care au interpretat folclor și muzică de petrecere. Le-au urmat o întreagă pleiadă de interpreți de manele, care au dinamizat asistența. Astfel, i am putut asculta și vedea pe Mihaela Staicu, pe Mario Stan, o voce excelentă și un stil de manea mai cizelat, mai „catifelat” aș spune, consacrata Laura Vass, primită cu multă căldură de public sau Bogdan Artistu, al cărui recital a fost o confirmare a numelui său de scenă.

La mulți ani, Domnești!

A urmat un „inter­mezzo” ai cărui prota­go­­niști au fost primarul Domneștilor, Adrian Ghiță și viceprimarul Costel Ștefan. Ei au venit pe scenă pentru a le adresa domneștenilor câteva urări cu ocazia acestei zile aniversare. „La mulți ani Domnești!”, au fost primele cuvinte ale primarului. „Suntem onorați că ne aflăm astăzi, în această zi atât de importantă nu doar pentru mine, ci pentru noi, toți. Mă bucur că sunteți alături de noi. 21 mai 2017 este o duminică cu triplă semnificație pentru toți cetățenii comunei noastre: sărbătorim ziua comunei, ziua școlii și pe Sf. Împărați Constantin și Elena. În calitate de primar al comunei, de prieten, de apropiat vouă, îmi doresc ca ziua comunei noastre să fie un bun prilej în care să ne apropiem unii de alții, cu sufletul deschis. Vă urez tuturor, sănătate, fericire și multe împliniri, alături de cei dragi. Vă mulțumim că sunteți alături de noi!”, a continuat el.

„Festivalul” manelelor continuă

„Beto Calipso” a reînnodat „festivalul manelelor”, cum ar putea fi numit el fără să greșim. El a fost „întrerupt” de momente de muzică „altfel”, prin soliști precum Nick de la N&D sau Andreea Antonescu, cea care a înviat nostalgii după muzica din anii `90, cu „Lasă-mă, papa, la mare!” și alte melodii ale grupului „Andre”, din acea vreme. Dar, „greii” manelelor „au învins”. Astfel, publicul a fost încântat să-i asculte, pe rând, pe Dorel din Popești, apoi pe ­Lexo, „regele reggaetonului”, cum a fost el prezentat și, „cireașa de pe tort” – Alex Kojo. Totul s-a terminat cu un superb foc de artificii, la finalul căruia spectatorii au plecat mulțumiți de un spectacol pe placul lor, de un nivel artistic deosebit.