Multe cupluri, căsătorite sau nu, încearcă să ofere în public o imagine perfectă, însă, nu de puține ori, adevărul este total diferit, susține mentalistul Buium Israel. Cititorul de gânduri spune că felul în care cei doi își împreunează mâinile, modul în care se țin de gât, sau partea pe care un bărbat își ține femeia atunci când cei doi se plimbă spune multe despre tipul și nivelul de afecțiune din cuplul respectiv.

 

Articol publicat în ediţia printată a Jurnalului de Ilfov Nr. 353. 
31-page-001

Pe stradă sau în cercul de prieteni, la un eveniment public sau la unul de familie, cuplurile se comportă cu mult diferit față de momentele în care nu le vede nimeni. Astfel, oameni care abia dacă își mai amintesc ce i-a atras unul la altul, la începuturi, ies la plimbare ținându-se de mână sau de gât, în moduri care, inconștient, îi trădează. „E ușor să încerci un exercițiu de observație în timpul unei simple plimbări pe stradă, printr-un loc frecventat de mulți oameni, pentru a vedea cât de diferite sunt gesturile cuplurilor, iar tot ce trebuie să faci la început este să ții cont de o regulă de bază a limbajului gestual: partea dreaptă a unui bărbat este asociată cu imaginea paternă, iar partea stângă, cu cea maternă”, explică Buium Israel.

Israel Buium - mentalist
Buium Israel, mentalist

Ponturi pentru decodarea gesturilor     

Pornind de la acestă idee, specialistul în citirea gândurilor ne oferă câteva ponturi cu ajutorul cărora putem decoda nivelul de afecțiune care leagă un cuplu:

  • Când mâna bărbatului acoperă umărul femeii, gestul este unul protector și diferă doar în funcție de partea în care se află femeia. Astfel, când mâna dreaptă a bărbatului ține umărul drept al femeii, se poate spune că gestul este patern, în timp ce, atunci când femeia se află în partea stângă, gestul este unul mai degrabă matern.
  • Dacă mâna bărbatului pare aruncată pe umărul femeii, iar palma este lăsată să atârne, se poate spune că importanța relației este redusă în ochii bărbatului respectiv, iar angajamentul acestuia nu este unul pe termen lung.
  • Când palma dreaptă a bărbatului stă pe gâtul femeii, acesta își trădează caracterul autoritar și posesiv din relație. În cazul în care palma stângă prinde gâtul femeii, bărbatul are nevoie de fuziune amoroasă.
  • Dacă partenerii merg „înlăn­țuiți”, ținându-se reciproc de mijloc sau de bazin, înseamnă că relația lor este încă bazată pe atracția sexuală. 
  • Și felul în care cei doi se țin de mână le trădează tipul de legătură. „Când mâna lui dreaptă ține mâna ei stângă, se poate spune că bărbatul caută complicitate amoroasă și își afirmă rolul de mascul. În schimb, când mâna lui stângă prinde mâna stângă a femeii, bărbatul respectiv așteaptă ca ea să-i ofere siguranță, să aibă grijă de el.
  • Când mâna bărbatului se refugiază practic în cea a femeii, e clar că acesta își confundă mama cu partenera, la capitolul afecțiune”, spune Buium Israel. De asemenea, când mâinile celor doi își împletesc degetele, bărbatul și femeia își declară reciproc sentimentele și susținerea. 

Bărbatul care ţine de braţ o femeie, dovedește nesiguranţă afectivă

Mesajul pe care îl transmite ținerea de braț este diferit în cazul bărbatului, față de cel al femeii. Astfel, când el își ține partenera de braț, dovedește nesiguranță afectivă, însă când ea se ține de brațul lui, își afișează atașamentul și mândria de a-i fi parteneră.