Compania Siveco vine în sprijinul fermierilor cu o nouă aplicație software, 100% românească, destinată gestionării și eficientizării managementului unei ferme, în vederea creșterii performanței și a profitabilității.

Aplicația este dedicată tuturor fermierilor, indiferent de dimensiunea fermei pe care o dețin.

Pentru utilizarea acestei aplicații, este suficientă folosirea unui navigator de web de pe un calculator sau chiar a unui dispozitiv mobil care are acces la internet. Aplicația include o serie de componente gândite în așa fel încât să cuprindă cele mai importante probleme cu care fermierii se confruntă în activitatea lor zilnică: depunerea cererilor de subvenție atât pentru sectorul vegetal, cât și pentru cel zootehnic, gestionarea contractelor de arendă, gestionarea lucrărilor agricole, registrul animalelor. Componentele INOVAGRIA pot fi utilizate independent sau în mod integrat.

Un ajutor pentru depunerea cererilor de subvenții

INOVAGRIA are o componentă foarte utilă destinată procesului de pregătire a documentației. Aceasta ajută la identificarea schemelor de sprijin potrivite, a documentelor necesare pentru fiecare schemă în parte, poate face o estimare a valorii totale a subvenției și poate transmite automat către sistemul IPA Online al APIA datele complete privind cererea unică, într-un format compatibil cu sistemul APIA.

De asemenea, aplica­ția monitorizează terenurile agricole, oferind in­for­mații despre culturi, de­spre lucrările executate, despre producție, precum și acces permanent la hărțile terenurilor și culturilor. Există instrumente care simplifică procesul de gestiune a terenurilor în arendă, care eficientizează și controlează în mod permanent lucrările agricole, oferă cele mai bune soluții pentru procesul de fertilizare/erbicidare pe baza unei monitorizări permanente a terenului agri­col, planifică producția la nivelul fiecărei parcele, propunând variante optime de culturi și gestionează activitățile de însilozare.

Registrul Animalelor, pentru sectorul zootehnic

De asemenea, spe­cialiștii SIVECO au elaborat și un Registru al Animalelor, care se adresează sectorului zootehnic. Acesta permite înregistrarea exploatației zootehnice, precum și gestionarea informațiilor despre animale și evenimente personalizate asociate animalelor: crotalie, sex, dată de naștere, direcția de exploatare, rasă, specie, tratamente medicale, vaccinuri, montă și altele. Pot fi înregistrate, urmărite și analizate, astfel, toate in­formațiile de bază despre animalele deținute, lucru foarte util pentru fermieri.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.355