După o săptămână de confruntări aprige între micuții tenismeni, cea de-a cincea ediție a competiției organizate de Tennis School Otopeni (TSO), din cadrul complexului sportiv Power Tennis Club, și-a închis porțile. A fost o săptămână în care, în ciuda căldurii sufocante, cei peste 100 de copii sportivi au dat totul pentru a intra în posesia multrâvnitului trofeu pus în joc de organizatori.

 

Articol publicat în ediţia printată a Jurnalului de Ilfov Nr. 359

15-page-001

Toți participanții, nu numai câștigătorii, au fost recompensați cu premii asigurate de sponsorii turneului, AM SPORT, ALGIDA, NIKON, ­AZERO, Automobile Bavaria și HEAD. Ei au primit din partea acestora premii care au constat în echipament sportiv, băuturi energizante, batoane cu suplimente nutritive etc. și, bineînțeles, diplome, medalii și trofee de câștigători.

Un turneu care contează pentru clasamentul național

„Această competiție s-a adresat copiilor în vârstă de până la 12 ani care practică tenisul. Este un turneu național pe zgură, de grad A, cel mai important după Campionatul Național, organizat în cadrul Circuitului Național al Federației Române de Tenis. Anul acesta au participat, pe tablourile de simplu, dublu și dublu mixt, peste 100 de jucători din întreaga țară – 64 la băieți și 32 la fete. De la TSO, au participat 5 concurenți, printre care se numără și Ana Cristina Mocanu, cea mai bine clasată jucătoare a clubului din Otopeni. Un lucru inedit, zicem noi, este turneul de consolare, la care au participat jucătorii eliminați din primul tur. Ei au jucat meciur cu seturi mai scurte, de doar 4 puncte. În ceea ce privește participanții, aceștia au primit puncte, în funcție de nivelul la care au ajuns în cadrul turneului, care contează în clasamentul național”, ne-a făcut o prezentare a turneului directorul acestuia, George Marghescu.

Doi tenismeni – două triple performanțe

Una dintre jucătoarele care au impresionat, în acest turneu, a fost Iulia Alexia Mărginean în vârstă de doar 11 ani, venită din Aiud, județul Alba, jucătoare a Clubului TC Sun din Alba Iulia, antrenată de Radu Gheorghe. Iulia, dublă campioană națională la simplu și la dublu și ocupanta locului 11 în clasamentul național, a reușit o triplă performanță: a câștigat titlul atât la proba de simplu, cât și la dublu fete și dublu mixt. La dublu feminin a avut-o ca parteneră pe Ruxandra Bertea, de la CS Fortuna Brăila, iar la dublu mixt a făcut echipă cu Teodor Știrbu, el însuși triplu performer. Acesta, pe lângă titlul câștigat la dublu mixt în compania Iuliei Mărginean, a mai intrat în posesia trofeului și la simplu băieți, dar și la dublu băieți, unde l-a avut ca partener pe David Gheorghe.

Părerea unanimă a participanților: o organizare ireproșabilă!

„A fost un turneu foarte disputat, cu jucători de înaltă valoare. Atât copiii cât și părinții s-au arătat foarte mulțumiți de condițiile oferite și organizare. Baza noastră a fost pusă la dispoziție gratuit, pentru toți participanții, nu urmărim niciun profit financiar. Recompensa noastră vine atunci când ni se spune că totul a fost organizat ireproșabil, iar părinții sunt mulțumiți. Am primit un sprijin ne­pre­țuit din partea sponsorilor noștri, care ne au ajutat atât cu premiile, cât și la confecționarea trofeelor, dar și din partea Federației Române de Tenis și a reputatului arbitru principal, Ștefan Cristian”, ne-a spus administratorul Power Tennis Club, Irina Philitt Voinescu.

Promotori ai tenisului pentru copii

Tennis School Otopeni (TSO), așa cum îi spune și numele, este o școală de tenis care funcționează în cadrul complexului sportiv Power Tenis Club, din Otopeni. Aici, se derulează programe pentru învățarea tenisului de către copii și adulți, puse în practică de Federația Internațională de Tenis, în cadrul Campaniei globale «Play and stay». În afară de cursurile de pregătire în această ramură sportivă, clubul organizează, totodată, competiții și turnee de tenis, la nivel național. Una dintre aceste competiții este și „Trofeul Tennis School Otopeni”, care anul acesta a ajuns la cea de-a cincea ediție.