Poiana mică din Parcul Mogoșoaia a fost un adevărat tărâm al relaxării creative şi recreative, o zi întreagă. A doua ediţie a Târgului Handmade – Arta care Uneşte Muzică, Formă, Culoare care a avut loc vineri, 7 iulie a atras public din toate generațiile.

 

Articol publicat în ediţia printată a Jurnalului de Ilfov Nr. 359

24-page-001

Copii, adulți, oameni trecuți bine de prima tinerețe au admirat creațiile unicat ale meșteșugarilor, veniți din depărtări. Printre ei s-au aflat și îndrăgita actriță Anca Pandrea, Miron Cozma, liderul grupului umoristic Vouă, Adrian Fetecău și renumitul pictor, Emil Băcilă.

Din inimă de artist…

După ce au vizitat toate atelierele special amenajate în aer liber, cei mai impresionați vizitatori au plecat acasă cu amintirea unui eveniment deosebit și cu o serie de lucrări cu adevărat valoroase. Jucării, bijuterii, ornamente și decorațiuni care înfrumusețează și dau o strălucire aparte casei, grădinii și mediului înconjurător, creații unice, lucrate cu îndemânare, dăruire, răbdare și imaginație, care satisfac până și cele mai exigente gusturi, au fost expuse și scoase la vânzare. Artiștii și-au încântat publicul cu obiecte de la cele mai simple până la cele mai complexe, creații în care au lăsat o parte din inima lor.

…s-a născut paradisul tuturor vârstelor

Cei mai mici vizitatori au avut ocazia să deslușească misterul prin care materialele simple devin creații atât de minunate. Artiștii au făcut demonstrații prin care le-au arătat cum dau viață păpușilor și altor jucării interesante. Spre amuzamentul lor, au fost transformați în prinți, prințese, fluturi sau personaje din desene animate cu ajutorul unor culori speciale, folosite prin face painting. Evenimentul s-a încheiat pe ritmuri de muzică și dans. O colecție impresionantă de piese, interpretate excepțional de folkiștii Ovidiu Mihăilescu, Titus Constantin, Cristi Luca, a încântat sufletele melomanilor. Trupei Back to Basic, i-au aparținut ultimele momente, cu un superb concert acustic.

Cultura și tradițiile ne păstrează identitatea

„A devenit deja o tradiție să organizăm Târgul Handmade – Arta care Uneşte Muzică, Formă, Culoare, care a ajuns la a doua ediție. Anul trecut, am organizat prima serie de evenimente de acest gen, aici, la Mogoșoaia și sperăm să avem o colaborare tot mai fructuoasă cu primăria de aici. Intenționăm să aducem cât mai aproape de localnicii de aici și din împrejurimi, oameni minunați și evenimente importante pentru ei. Vrem să-i ajutăm să păstreze în inima lor amintirea vie a tradițiilor și culturii poporului, intrând într-o atmosferă de sărbătoare. Este foarte important, deoarece cultura și tradițiile ne păstrează identitatea. De aceea, pe toată durata evenimentelor vor exista, de la asociații până la ar­tiști independenți, târguri hand­made, demonstrații de desene pe șevalet cu pictori cunoscuți. În cadrul creativ-parc vor fi ateliere de creație păpuși cu artiști de la teatrul de păpuși și foști artiști Animafilm, concerte și, uneori, tombole cu premii. Și anul acesta seria evenimentelor se derulează până la finalul lunii septembrie. Întotdeauna, prima parte se va adresa copiilor, iar cealaltă, adulților”, ne-a spus Alina Bârnea, organizatorul evenimentelor.

Poftiți la târg, și pe 23 iulie!

Evenimentul de vineri a fost organizat de Events 2 A, în parteneriat cu Primăria Mogoșoaia. Jurnalul de Ilfov s-a alăturat organizatorilor și a susținut evenimentul în calitate de partener media. Următorul eveniment de acest gen va avea loc duminică, 23 iulie.