Edulier, asociaţia non-profit care, de zece ani este dedicată educaţiei copiilor, întinde încă o mână de ajutor elevilor nevoiași din Ilfov și din alte zone ale ţării. La 1 august, asociaţia a lansat Campania  “Înapoi la Școală” prin intermediul căreia strânge fonduri pentru achiziţionarea rechizitelor necesare copiilor la început de an școlar.

 

Articol publicat în ediţia printată a Jurnalului de Ilfov Nr. 363

23-page-001

Graţie acestui program, școala ar putea începe cu toate cele de trebuinţă studiului, și pentru elevii sărmani. Asociaţia Edulier vine în sprijinul lor, dăruindu-le creioane, pixuri, stilouri, caiete, ghiozdane și multe alte lucruri esenţiale obţinerii unor rezultate bune la învăţătură. Beneficiari sunt aproape o mie de copii din București și din mai multe judeţe, printre care și Ilfov.

2 Poza Material deschidere Pagina 23 Magazin

Rechizitele ajung la copiii până-n 16 ani

“Edulier și-a propus, să trimită la școală și grădiniţă aproximativ o mie de copii cu vârstele între 4 și 16 ani, din familii cu posibilităţi reduse, pe care asociaţia îi susţine. Campania umanitară “Înapoi la Școală”, laureată a  Galei Societăţii Civile pentru eficienţă, a dăruit în ultimii ani, peste 1.269 de ghiozdane copiilor din mediul rural, în Corbeanca, Periș, Buriaș, Bălteni, Brătulești, Otopeni, Balotești (Ilfov), Daia (Giurgiu), Ciocănești (Dâmboviţa), Liveni (Botoșani), Tătărăștii de Jos și Lada (Teleorman) și București”, spun reprezentanţii Edulier.

Cristiana Ionescu, fondatorul Edulier: “Căutăm parteneri care cred în educaţie”

“An de an, am depus eforturi considerabile să strângem caiet cu caiet și ghiozdan cu ghiozdan. Vă mulţumim că ne-aţi fost alături! Anul acesta ne căutăm parteneri în rândul companiilor care cred, ca și noi, în educaţie și care pot susţine un pachet pentru minimum o sută de  copilași. Orice contribuţie este importantă și dorită”, spune Cristiana Ionescu, fondatorul Edulier.

Peste 1.200 de ghiozdane, dăruite în campaniile anterioare

Cine este această asociaţie și câtă încredere să aveţi că banii donaţi ajung într-adevăr, la copii? Din septembrie 2007, Edulier Corbeanca se dedică educaţiei și terapiei educaţionale a copiilor. În toţi acești ani, peste 50 de voluntari au făcut mai mult de 10.000 de ore de muncă voluntară în folosul copiilor care provin din familii defavorizate. Din donaţiile primite în campanii, au fost organizate peste 29 de ateliere de educaţie non-formală pentru copii. În funcţie de fondurile care s-au strâns, au fost ajutaţi copiii din șase judeţe și din Capitală. Peste 1.200 de ghiozdane nou-nouţe au ajuns la copilași, au fost ajutaţi peste 140 de copii care, din cauza unor tulburări nervoase întâmpinau dificultăţi la citit și au fost susţinute familiile acestora. Au mai fost ajutate și alte 75 de familii nevoiașe.

 Oricine poate ajuta un copil să meargă la școală. Iată cum!

Cei care doriţi să ajutaţi un copil sărman să meargă la școală, vă puteţi alătura asociaţiei în acest demers, donând în contul Edulier, CIF 22580154, COD IBAN RO85BACX0000001000188000, deschis la UNICREDIT Bank, sucursala Magheru cu menţiunea Înapoi la Școală. Dacă doriţi puteţi discuta direct cu membrii asociaţiei, sunând la telefon: 021-313.83.44 sau 0744.98.01.92. Mai multe informaţii cu privire la obiectivele și desfășurarea acestui program, puteţi obţine și accesând site-ul edulier.ro. Orice ajutor, oricât de mic, este binevenit. Donaţiile se pot face până pe 31 august. “După prima zi de campanie avem: câteva caiete dictando, seturi carioca, niște pensule și acuarele, gumă de șters. Mai avem nevoie de ghiozdane, penare, blocuri de desen, caiete de matematică, caiete dictando, acuarele, rigle, caiete de geografie/muzică, truse de geometrie”, adaugă Cristiana Ionescu.

Daţi mesajul mai departe! Dăruiţi și dvs. șansa la un viitor unui copil dintr-o familie nevoiașă!

Sursa foto: edulier.ro