Cea de-a VII-a ediție a Summer Well – 2017, cel mai cel mai important festival de muzică alternativă din România și, totodată, cel mai așteptat festival al verii, a început vineri seara, 11 august, pe Domeniul Știrbey, din Buftea, cu un night picnic (primul organizat la Summer Well) și cu un concert al Orchestrei Simfonice București.

 

Articol publicat în ediţia printată a Jurnalului de Ilfov Nr. 364

24-page-001

Sâmbătă, publicul i-a reîntâlnit pe americanii de la Interpol, care au participat și la prima ediție a Summer Well. Pe scenă au mai evoluat trupa britanică de pop alternativ Oh Wonder, duo-ul electronic Honne și trupele The Kills și Metronomy, iar duminică s-a ascutat muzica celor de la Roosevelt, Nothing But Thieves, Birdy, Glass Animals, Editors și The Bloody Beetroots.

În pauzele de muzică, publicul a avut parte de activităţi diversificate. În apropierea lacului a fost amplasată „Orange TV Go Relax Area”, o zonă de relaxare cu beanbags, unde
s-au vizionat filme, iar A.R.C.E.N. a propus celor interesaţi o călătorie imaginară în secolul XIX, înainte de începerea concertelor, cu ajutorul unor tururi ghidate în spaţiul de festival. Au fost spuse povești despre rigorile etichetei, despre balurile luxuriante date de prinţii Știrbey, despre puţinele lucruri permise, dar și despre prefacerile interbelice care au schimbat vitalitatea epocii după Marele Război.

Cei care nu s-au lăsat duși nicio clipă de la festival, au putut campa în zona special amenajată. Iar pentru cei care au venit din Capitală, s-au pus la dispoziţie  linii speciale directe de autobuz, din Piaţa Victoriei spre Domeniul Știrbey.

Pe toată durata festivalului, polițiștii și jandarmi au avut grijă de ordinea și liniștea publică, iar polițiștii rutieri au acţionat permanent pentru fluidizarea traficului rutier în zona străzilor prin care s-a făcut accesul pe Domeniul Știrbey.