Corabia „marinarilor”, în prag de naufragiu

Se pare că aerul tare al succesului nu le-a priit jucătorilor lui Claudiu Niculescu. Dacă la finalul sezonului competițional trecut ei uimeau lumea fotbalului autohton cu cele două performanțe consecutive – Cupa României și Supercupa-, începutul noului campionat este caracterizat de evoluții slabe ale ilfovenilor de la Voluntari.

Ultima „ispravă” a „marinarilor” de Ilfov este înfrângerea de la Cluj, din meciul cu CFR. Elevii lui Dan Petrescu nu au avut nevoie să se forțeze, pentru că au întâlnit o echipă mediocră, care nu le-a pus mari probleme.

O victorie „la pas”

CFR Cluj a început în forță campionatul și are 6 victorii în șapte etape și doar un gol primit, în egalul cu FC Botoșani. În meciul cu Voluntari, ei au condus încă din minutul 5, după golul lui Omrani, din pasa lui Ciprian Deac. După doar 32 de minute, Urko Vera a dublat avantajul „feroviarilor”. Replicile ilfovenilor au fost destul de timide. În minutul 9, Voduț ar fi putut egala, după ce l-a driblat pe Vinicius și a scăpat singur cu portarul clujenilor, dar Vâtcă a apărat șutul acestuia.

Liderul nu a mai forțat după pauză. Ilfovenii au mai amenințat prin Ivanovici (52) și Balaur (81), în timp ce gazdele au pus pericol la ocaziile lui Hoban (48) și Culio (68). Ibrahima Balde, fostul jucător de la Atletico Madrid, a debutat la CFR, intrând în minutul 83, în locul lui Urko Vera.

Niculescu, rușinat de meciul din Gruia

Înfrângerea de la Cluj l-a dezamăgit pe antrenorul Clau­diu Niculescu. Tehnicianul a acuzat lipsa de agresivitate a jucătorilor săi și a spus că îi este rușine de cum s-au prezentat în Gruia, în condițiile în care el îi avertizase în privința valorii adversarului și a greșelilor pe care nu trebuie să le facă. „Istoria acestui meci s-a scris în prima repriză. Am comis două greșeli incredibile. Ce erori le-am zis să nu facă în această săptămână, exact pe alea le-au făcut. Îmi e rușine de cum ne-am prezentat în seara asta, nu știu cum se simt ei. M-a deranjat foarte tare atitudinea, nu am avut agresivitate deloc. Când vii la Cluj și joci împotriva liderului, care nu a primit gol de atât timp și nu bagi piciorul la minge, nu ai cum să câștigi. Îl felicit pe Dan Petrescu, a câștigat meritat”, a declarat Claudiu Niculescu, la finalul meciului.

Înapoi, cu picioarele pe pământ

El speră ca jucătorii săi să își revină până la meciul cu Dinamo și spune că, dacă atitudinea nu li se va îmbunătăți, presimte că Voluntari ar putea lua mai multe goluri din partea bucureștenilor. „Avem un meci foarte greu cu Dinamo. Dacă vom avea aceeași atitudine, mi-e teamă să nu luăm mai multe. Să uităm play-off-ul. În primul rând, să ne revenim și abia apoi vorbim de clasament”, a mai spus Niculescu.

Întrebat dacă startul slab de sezon are legătură cu performanțele din sezonul trecut, când echipa a câștigat Cupa României, Niculescu a răspuns: ”Din păcate, nu reușesc să îi readuc cu picioarele pe pământ. Le explic acest lucru: sunt două trofee, două performanțe foarte mari, rămân în istorie, dar fac parte din trecut. Nu trebuie să trăim din performanțele realizate împreună. Au tot meritul, dar trecutul e trecut, nu mai contează”.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.365