Spitalul Militar din Capitală va intra într-un amplu proces de extindere și modernizare. În următorii trei ani, unitatea sanitară va avea peste 30 de săli de operație noi, un centru de mari arși și un heliport.

 

Spitalul Militar Central din București a fost construit în anul 1889. La vremea aceea, era considerat cel mai modern spital din Europa. Numărul mare de pacienți care ajung la specialiștii acestui spital și dezvoltarea activității impun acum extinderea unității sanitare. „Domnul Adrian Țuțuianu ministrul Apărării Naționale, a aprobat, în urmă cu o lună, proiectul de extindere și modernizare a spitalului, astfel încât în următorii trei ani vor fi asigurate fondurile necesare pentru modernizarea spitalului. Aceasta înseamnă că ceea ce ne-am propus în urmă cu trei ani prinde contur și toate demersurile făcute de noi anterior nu au fost doar un vis frumos. Viitorul, în Spitalul Militar Central, presupune construcția unui nou corp de clădire cu 12 etaje, în care se va integra un ansamblu complex de blocuri chirurgicale și o nouă Unitate de Primire Urgențe, toate acestea fiind redimensionate și structurate conform adresabilității din ce în ce mai crescute”, spune generalul de brigadă medic conf. univ. dr. Florentina Ioniță Radu, comandantul unității medicale.

Noua unitate, construită după cele mai moderne standarde

Noua aripă a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” va fi construită după cele mai moderne criterii și standarde, aplicate în cazul clinicilor de prestigiu din străinătate. „La acest moment, cred că suntem singurul spital care se poate grupa pe funcțiuni de acuți și cronici, iar această nouă construcție, care se va uni cu vechiul bloc chirurgical, va reprezenta partea de acuți a spitalului. Tot în acest pavilion va fi amenajat și un centru pentru tratarea marilor arși, cu sală de operație și terapie intensivă dedicată. Noul pavilion va avea amplasat, deasupra, un heliport”, mai spune managerul SUUMC.