Meciul cu Armenia din grupa E a preliminariilor CM de fotbal a lăsat un gust amar suporterilor naționalei. Am asistat la un meci încâlcit, lipsit de coerență tactică, cu prestații neconvingătoare ale jucătorilor noștri, un soi de „harababură” penibilă pe teren. România are un antrenor care nu are ce căuta la cârma echipei, un diletant plin de ifose care nu are nicio legătură cu fotbalul, dar ține cu dinții de postul său deși prestația sa a umplut naționala țării noastre de ridicol.

Christoph Daum nu a fost în stare să construiască o națională solidă, bine închegată. La fiecare meci, componența echipei este alta, nu există un nucleu de bază, în jurul căruia să fie aduși jucători aflați în formă, în acel moment. Daum ignoră valori cum ar fi Alibec sau Budescu și convoacă la lot fotbaliști care fac tușa la cluburile lor. Cât despre tactică și strategie, nu cred ca neamțul a auzit vreodată.

„Neamțul” Maxim, salvatorul României

Istoria confruntării cu Armenia presupun că o cunoașteți. Cu gol marcat în debutul meciului tur, câștigat cu 5-0, Bogdan Stancu putea deschide scorul și pe Arena Națională. A ratat însă din poziție ideală. Replica oaspeților a venit imediat, prin Barseghyan, dar Tătăruşanu a intervenit providenţial. În minutul 34, Romario Benzar a fost aproape să înscrie un gol superb – și-a încercat norocul cu un șut din afara careului.

Până la pauză, Florin Andone a reuşit să trimită mingea în poartă, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. Ca şi în Armenia, tricolorii au primit un ajutor nesperat. Voskananian a făcut henț în careu, a fost eliminat, și arbitrul a arătat punctul cu var. De această dată, Bogdan Stancu a fost ghicit de portarul advers. Jucătorii lui Daum s-au aruncat în atac, dar Stanciu și Chiricheş nu au avut mai mult noroc. Cu zece minute înaintea finalului, și Alexandru Maxim a avut un gol anulat. În prelungiri, mijlocaşul de 27 de ani s-a revanşat şi a înscris golul victoriei.

S-a terminat 1-0 şi România are nouă puncte în Grupa E. Pentru tricolori urmează meciul din Muntenegru.

Ionel Ganea îl desființează pe Daum

Fostul jucător al naționalei, Ionel Ganea, îi face praf pe Christoph Daum și pe Răzvan Burleanu, președintele FRF. Radiografia sa este pe cât de acidă, pe atât de realistă. „Nu pot să-mi explic ce se întâmplă cu Andone. Este convocat în continuare, cu toate că sunt și alți jucători. Însă nu cred că un atacant care vine la națională nu vine să dea totul pe teren. Cred că greșeala este că Burleanu a pus mâna pe Federația Româna de Fotbal. Apoi, a adus un antrenor pe care în Germania nu-l arată nici la televizor, înțelegeți? Ne merităm soarta! Dacă îl dă afară acum, probabil că trebuie să-i dea o grămadă de bani. Părerea mea sau a altcuiva în legătură cu viitorul selecționer nu contează, contează doar cea a lui Burleanu. El nu vede ca România e la pământ. Mai avem puțin și vom ajunge rușinea Europei, nu suntem departe. România e distrusă, fotbalul e distrus de când a venit noua conducere FRF”, a comentat Ganea la Pro X.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.367