FC Voluntari începe să dea semne că a ieșit din pasa neagră în care se „afundase” în ultima vreme. Claudiu Niculescu dovedește, astfel, că este un antrenor inspirat, care știe să-și motiveze elevii și să-i facă să joace fotbal, în momentele grele ale echipei.

În meciul cu Sepsi OSK de la Sf. Gheorghe, câștigat de FC Voluntari cu un scor de forfait (3-0), inspirația lui Niculescu s-a numit Alexandru Tudorie, fostul jucător al Oțelului Galați și al lui FCSB. Titularizat ca jucător sub 21 de ani, Tudorie a demonstrat că „nu s-a născut talent și a murit speranță” și a reușit primul hat-trick din carieră.

O victorie norocoasă

Deși nu au jucat strălucit, ilfovenii au avut câteva sclipiri care le-au adus o victorie nesperată de mulți. E adevărat, au beneficiat și de un atu: eliminarea din minutul 50 a lui Constantin Dima, care a primit cartonaș roșu pentru o intrare dură la Laurențiu Marinescu. Până atunci, gazdele disputei din etapa a 9-a a Ligii 1 au avut marile ocazii ale primei reprize. Șutul senegalezului Thiaw nu a prins spațiul porții, iar Claudiu Herea i-a dat
mari emoții lui Balauru. Dar, așa cum spuneam, după eliminarea lui Dima, jucătorii lui Claudiu Niculescu au profitat imediat. Era în minutul 63, când Voduţ l-a servit ideal pe Tudorie, care a îndeplinit o simplă formalitate. Jucătorii echipei din Sfântu Gheorghe au protestat vehement pentru o presupusă poziție de offside, fără succes însă. Ulterior, reluările TV au demonstrat că harghitenii au avut dreptate în acest caz, iar Tudorie era în offside în momentul pasei lui Voduț.

Sepsi putea restabili egalitatea două minute mai târziu, dar Balauru a scos șutul lui Hadnagy. Tudorie a risipit imediat emoțiile deținătoarei Cupei și Supercupei și a semnat dubla, din centrarea lui Popadiuc (min. 86).

Şi Voduţ a fost aproape de a marca, dar bara s-a opus. În schimb, Tudorie nu a ratat din apropiere. Fostul stelist a reușit primul hat-trick din carieră și a ajutat-o pe FC Voluntari să câștige cu 3-0 meciul cu Sepsi (min. 90). Astfel, fotbalistul de 21 de ani a ajuns la 4 goluri marcate în actuala ediţie de campionat, de două ori mai multe decât au reuşit împreună Denis Alibec şi Constantin Budescu pentru FCSB.

Niculescu, convins că criza a fost depășită

După meci, Claudiu Niculescu s-a arătat mulțumit de rezultatul obținut, dar a criticat evoluția unor jucători. „Am avut încredere în Tudorie, mai ales că îndeplinește criteriul jucătorului sub 21 de ani. Acea eliminare a contribuit mult la rezultatul din această seară. Am gestionat foarte bine acele momente de după eliminare. M-a interesat să obținem cu orice preț victoria. Moralul băieților a avut de suferit în primele 8 etape. Au depășit momentele grele din prima repriză”, a declarat Niculescu.

„S-a văzut lipsa de ritm a lui Cazan. Iar Cernat nu e foarte bine fizic, n-are ritmul de joc. E normal să fie supărat pe mine că l-am schimbat la pauză, el își dorește foarte mult să joace”, a spus Niculescu, la Dolce Sport TV.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.368