Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh a declarat, vineri, la ieșirea din sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), că a fost chemată pentru a i se comunica faptul că are calitatea de suspect într-un dosar de corupție.

„Am fost informată asupra calității procesuale pe care o am în acest dosar. Am calitatea de suspect și mai multe nu vă pot declara, fiind o anchetă penală în curs. În acest moment mi s-a adus la cunoștință această calitate. Mă prevalez de toate drepturile pe care le am și o să analizez împreună cu avocatul documentele”, a afirmat Shhaideh, citata de Agerpres.ro.

Vicepremierul nu a răspuns la întrebarea jurnaliștilor dacă își va da demisia după ce a fost pusă sub acuzare în acest dosar.

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh s-a prezentat vineri la Direcția Națională Anticorupție (DNA), fiind citată într-un dosar de corupție.

La intrarea în sediul DNA, Shhaideh nu a dorit să răspundă întrebărilor adresate de jurnaliști și nici să spună dacă a fost citată în calitate de martor sau suspect. Ea a venit însoțită de un avocat.

Potrivit Adevarul.ro, oficialul a stat jumătate de oră la DNA şi a luat la cunoştinţă acuzaţiile. Procurorii DNA nu au dat detalii cu privire în ce calitate sau în ce dosar a fost audiată. La sosire ea a fost nevoită să stea la coadă pentru a-şi prezenta documentele necesare accesului în sediul DNA.

Sevil Shhaideh este vicepremier şi ministru al Dezvoltarii în guvernul Mihai Tudose. A fost ministru al Dezvoltarii şi în guvernul Sorin Grindeanu, după ce preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să accepte desemnarea sa ca premier în urma propunerii făcute de coaliţia PSD-ALDE.

Shhaideh a fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării în guvernul Victor Ponta, în perioada 2012 – 2015. Anterior a lucrat la Consiliul Judeţean Constanţa ca director general al Direcţiei de Proiecte (2007 – 2012).

Procurorii anticorupţie i-au mai audiat în ultimele zile pe foştii premieri Victor Ponta şi Sorin Grindeanu, pe senatorul Robert Cazanciuc şi pe preşedintele PNL, Ludovic Orban. Niciunul din aceştia nu au vrut să dea detalii despre dosarul în care a fost audiat. Mai puţin Victor Ponta. Fostul premier a recunoscut luni, la TVR, că a fost chemat la DNA în legătură cu trecerea lacului Belina, printr-o hotărâre de Guvern, în proprietatea Consiliului Judeţean Teleorman. Apoi, lacul a ajuns în proprietatea Tel Drum, firmă controlată din umbră tot de Liviu Dragnea, potrivit presei. Ponta spune că doar s-a apărat în faţa procurorilor, fără a face vreun denunţ împotriva liderului PSD.