„Nașii” Astrei Giurgiu

Duminică, FC Voluntari s-a întrecut pe sine și a reușit s-o învingă acasă, după un meci nebun, pe Astra Giurgiu. Echipa lui Edi Iordănescu pare să dezvolte un un complex în fața formației ilfovene, având în vedere că, pe lângă dubla victorie din Cupa României, de astă-primăvară, elevii lui Claudiu Niculescu i-au învins pe giurgiuveni și în turul campionatului, cu 3-1.

În weekend-ul trecut, fotbaliștii de la Voluntari au reușit o victorie mare, 3-2 pe terenul Astrei, după unul dintre cele mai frumoase meciuri ale acestui sezon. Primul gol a fost marcat devreme, în minutul doi când Abang a sprintat spre o centrare a lui Nyuiadzi și l-a învins pe Balauru. Apoi, până în minutul 15 s-au mai marcat două goluri. La primul dintre aceste două goluri, Popadiuc a șutat prost, dar Radunovic a intervenit nefericit și a trimis mingea în propria poartă. Al doilea gol al Astrei a fost înscris de Tudorie, după o fază prelungită de atac a gazdelor.

Alex Ioniță, în mare formă

Înainte de pauză, Alex Ioniţă a confirmat forma foarte bună prin care trece, a executat perfect o lovitură liberă de la marginea careului și cele mai frumoase 45 de minute ale acestei ediţii de Liga 1 s-au terminat la egalitate, 2-2, nu înainte ca Balauru să-și salveze colegii la ocaziile lui Belu și Seto.

Repriza a doua a început cu o ocazie a lui Abang, a continuat într-un ritm foarte bun, pentru că niciuna dintre echipe nu a făcut pasul în spate, și a adus un singur gol. Decisiv. În minutul 67, Petre Ivanovici a fost faultat de Dandea în careu, oaspeţii au primit penalty, iar experimentatul Marinescu nu a avut deloc emoţii în a-l învinge pe Iliev.

În ciuda unei presiuni mari a gazdelor în ultimele minute, ilfovenii au rezistat până la final, au câștigat cu 3-2 și au urcat pe locul opt în clasament, cu 19 puncte.

Iordănescu acuză arbitrajul

Edward Iordănescu s-a declarat dezamăgit de înfrângerea suferită de echipa sa pe teren propriu. El a acuzat în termeni duri arbitrajul lui Cătălin Popa.

„Multe m-au supărat. Am încercat să fiu mai echilibrat în comentarii, în comportament. (…) Sunt totuși lucruri care se întâmplă, lucruri care persistă și mă deranjează: s-au strâns foarte multe lucruri împotriva noastră. Am întâlnit o echipă care în tur ne-a bătut
dintr-un penalty inventat, iar acum se întâmplă la fel. FC Voluntari a ajuns de două ori la poartă și a marcat trei goluri. A fost o manieră șmecherească de arbitraj. Anumite faze s-au judecat diferit”, a declarat antrenorul Astrei.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.374