Minunea a durat doar 4… meciuri

După ce ne lăsaseră cu gura căscată după venirea lui Ion Moldovan la Chiajna, „vulturii” s-au „pleoștit” din nou. Speranța că ilfovenii ar fi putut face o figură frumoasă în campionat s-a năruit la Iași, unde elevii „Comisarului” au capitulat în fața moldovenilor lui Flavius Stoican, care sunt în fața unui reviriment neașteptat și ar putea accede în play-off.

Dezastrul celor de la Chiajna s-a produs în cea de-a doua repriză. Dacă în prima parte a jocului ocaziile au lipsit și de-o parte și de alta, după pauză ieșenii s-au dezlănțuit literalmente și au fost o cu totul altă echipă.

Trei goluri superbe ale ieșenilor

Primul gol al lui Poli a venit în minutul 49, când Mendes a înscris spectaculos după ce a fost servit foarte bine de Qaka. Platini și-a onorat numele celebru și a marcat golul al doilea, când a transformat formidabil o lovitură liberă de pe partea dreaptă.

Șapte minute mai târziu (72), Paul Batin, golgheterul Concordiei, a adus o rază de speranță ilfovenilor, după ce a profitat de o nesincronizare a defensivei ieșene, în urma unui corner. A fost al optulea gol al ex-dinamovistului, care, în acel moment îl egalase pe Gnohere în fruntea marcatorilor din Liga I. Duminică, însă, francezul a marcat primul gol din cele 5 ale FCSB în meciul cu Craiova și a redevenit lider. Andrei Cristea a fost cel care, în al doilea minut al prelungirilor, a tranșat definitiv partida, cu un super-gol. Așa s-a scris încă un episod în care „vulturii” nu au fost la înălțimea așteptărilor, și au fost aduși cu picioarele pe pământ, după seria fantastică de 4 victorii consecutive. Chiajna a fost eliminată și din Cupa României, unde a pierdut cu Astra, scor 3-0.

Moldovan: „La golul trei jucătorii au dormit!”

Antrenorul ilfovenilor a caracterizat prestația echipei sale drept una modestă, cel puțin în defensivă, și a recunoscut că formațiile din Liga 1 au început să ia în serios trupa din Chiajna, după victoriile obținute de aceasta împotriva unor formații ca Dinamo sau FC Voluntari. „Golul trei a fost impardonabil, jucătorii mei au dormit la acea fază. Cu siguranţă că adversarii se mobilizează altfel după cele 4 victorii. Toţi sunt în gardă, iar noi suntem pe o curbă descendentă. Îmi pare rău de golul trei în special, pentru că credeam în revenire, am avut minute bune superioritate”, a spus Moldovan la finalul meciului. El a mai precizat că nu doar gafele din defensivă
și-au spus cuvântul în înfrângerea de la Iași, ci și absențele – Bumba și Bălgrădean, doi dintre cei mai buni oameni ai iflovenilor de la venirea lui Moldovan pe banca formației din Chiajna.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.375