În București și în alte zeci de orașe din țară au loc la această oră proteste. „Continuăm ce am început iarna trecută”, „Nu vrem să fim o nație de hoți”, asta spun românii care au ieșit din nou în stradă pentru a-și arăta nemulțumirea față de Guvern.

Oamenii cred că doar prin solidaritate vor putea învinge. Sunt nemulțumiți de planul de modificare a legilor justiției și de faptul că, spun ei, Parchetul devine subordonat intereselor politice. Sunt nemuțumți și de fapul că senatorii au dat luni un raport negativ unui proiect de lege care-i împiedica pe cei condamnaţi penal să ocupe funcţia de preşedinte al ţării, potrivit Digi24.ro.

 

În București, protestează la această oră, peste 12.000 de oameni. Protestul a început în Piața Victoriei în jurul orei 18.00, iar circulația în Piața Victoriei era blocată în jurul orei 19.00. Oamenii au început să se deplaseze înspre Piața Romană, urmând să ajungă la Palatul Parlamentului. Oamenilor aflați în coloană li se alătură și mai mulți de pe traseu.

În alte peste 30 de orașe din țară sunt organizate astăzi manifestații. Numărul de protestatari este mai mari în Cluj-Napoca și Sibiu, în celelalte numărul oamenilor fiind de ordinul sutelor.

Protestele faţă de proiectele de modificare a legilor justiţiei au fost anunţate, pe Facebook, pentru duminică seara, atât în Bucureşti, cât şi în mai multe oraşe din ţară.

Manifestaţii asemănătoare au fost anunţate pentru duminică şi în diaspora, în oraşe precum Paris, Berlin, Roma, Zurich, relatează News.ro.

„Proiectul de modificare la Legilor Justiţiei a ajuns deja în Parlament şi urmează să fie supus dezbaterii şi votului în plen. Inspecţia Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiţiei. Numirea procurorilor-şef de către ministru, fără control din partea preşedintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice. Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru România şi cetăţenii ei. Ne putem lua adio de la o justiţie independentă. Nu suntem singuri în această luptă. De la Magistraţi la Preşedinte şi Comisia Europeană, cu toţii s-au poziţionat împotriva acestor legi. Este momentul ca fiecare dintre noi să acţioneze şi să nu legitimeze încercarea corupţilor de a controla Justiţia”, se arată pe paginile de Facebook ale evenimentelor.