Jandarmeria Română a aniversat 168 de ani de la întemeiere

Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) Ilfov a dorit să marcheze evenimentul printr-o întâlnire festivă a cadrelor, la care au participat Marius Cristian Ghincea, prefectul județului llfov (care a primit din partea jandarmilor ilfoveni o diplomă de onoare), Florentina Costea, inspector școlar general al județului, comisar șef de poliţie Manuel Bărăitaru, din partea IPJ Ilfov, și col. Dumitru – Iulian Sibișeanu, împuternicit comandant al Şcolii de Aplicaţie pentru Ofiţeri ”Mihai Viteazul” a Jandarmeriei Române (fost cadru al unității).

Articol apărut în nr. 397 al Jurnalului de Ilfov, ediția print

Col. Bogdan Enescu, inspector şef al IJJ și lt.col. Dumitru Dumitriu, împuternicit prim adjunct al Inspectoratului, au prezentat mesajele transmise jandarmilor de către ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, și de către col. Gheorghe-Sebastian Cucoș, împuternicit inspector general al Jandarmeriei Române.

”În ciuda provocărilor mai vechi sau mai recente, Jandarmeria rămâne o componentă importantă a Ministerului Afacerilor Interne, o instituție pe care ne putem baza în situații dintre cele mai dificile. Iar această încredere este consolidată de faptul că în Jandarmeria Română sunt angajați profesioniști, militari în slujba apărării democrației și a statului de drept, oameni care, de fiecare dată, și-au făcut datoria față de români și față de țară”, a subliniat ministrul Carmen Dan. Aceasta și-a exprimat recunoștința față de jandarmi – bărbați și femei în uniformă – care, pe lângă gestionarea cu tact și inteligență a misiunilor sensibile din zona ordinii publice, intervin, alături de pompieri și autorități locale, pentru protejarea oamenilor și salvarea comunităților afectate de zăpezi și alunecări de teren, precum și pentru consolidarea digurilor și îndepărtarea riscului de inundații. Referindu-se la misiunile internaționale, ministrul Afacerilor Interne a subliniat faptul că, în ultimii ani, efectivele de jandarmi au fost prezente în teatre de luptă sau zone de conflict, reprezentând cu cinste MAI și România.
Apoi, în sală a rulat un film interesant despre misiunile si istoricul Jandarmeriei Române. Finalul întâlnirii festive a venit cu anunțul avansării în gradul militar următor, înaintea expirării stagiului minim a 2 ofiţeri şi a 9 subofiţeri. Au mai fost acordate, de asemenea, prin ordin al inspectorului şef al IJJ Ilfov, și alte recompense, precum diplome de merit,
mulţumiri sau felicitări.